Αυτοί είναι οι όροι και τα ποσά για το νέο επίδομα θέρμανσης


Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται η έκδοση της υπουργικής απόφασης για το νέο επίδομα θέρμανσης έως και 1.600 ευρώ.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται αύξηση του μέγιστου επιδόματος αλλά και δύο ταχύτητες εισοδηματικών κριτηρίων για τους παλαιούς και νέους δικαιούχους.

 

Ειδικότερα το επίδομα κυμαίνεται φέτος από 100 έως και 800 ευρώ και διπλασιάζεται για νέους δικαιούχους αλλά και όσους περιορίσουν τη χρήση κλιματιστικών και φυσικού αερίου. Το περιουσιακό κριτήριο για τον άγαμο αυξάνεται από 180.000 σε 200.000 ευρώ και τα εισοδηματικά κριτήρια χωρίζονται σε δύο κατηγορίες.

 

Για τους νέους δικαιούχους, χωρίς αύξηση παραμένουν στα περυσινά επίπεδα των 14.000 ευρώ για τον άγαμο και των 20.000 ευρώ για τον έγγαμο με προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.

 

Για τους παλαιούς δικαιούχους, το εισοδηματικό όριο αυξάνεται αντίστοιχα σε 16.000 και 24.000 ευρώ ενώ στα επιδοτούμενα καύσιμα μπαίνει και η μπλε κηροζίνη, η οποία χρησιμοποιείται σε σόμπες.

 

Για το πετρέλαιο θέρμανσης η επιδότηση στην αντλία από τον κρατικό προϋπολογισμό παραμένει στο επίπεδο των 25 λεπτών (20 λεπτά συν ΦΠΑ) , χωρίς αλλαγή επί του παρόντος έως το τέλος του έτους, με δυνατότητα προσαρμογής ή επέκτασης σε συνάρτηση με τις εξελίξεις.

 

 

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη