Μαύρα κοράκια επάνω στον Lex


Γιώργος Βαρεμένος

 

Τί ήταν να μαζέψει ο Lex30.000 κόσμο στο Καυτατζόγλειο, κάτι που είχενα συμβεί από την εποχή του Χατζηπαναγή; Μαύρα κοράκια πέσαν επάνω του. Ξαμόλησαν τις ρουβίτσες να υπερασπισθούν την τέχνη απέναντι στην κακή ποιότητα που έχουν οι ρίμες του.

 

Πληγώθηκαν οι τσιρλίντερς του επικοινωνιακού (παρα)κράτους από το θέαμα. Μπιστόλια βγήκαν στα πάνελ. Στο πόδι η δεξιά κουλτούρα! Σηκώθηκαν,σου λέει, οι ξυπόλυτοι να αμφισβητήσουν τον Μανόλο Μπλάνικ. Οι sans-culottes (αβράκωτοι), που λένε και στο σπίτι του Βολταίρου, να θαμπώσουν την λάμψη των πορφυρογέννητων; Βάλε χρυσή μου ένα CDτης Μόνικαςνα ξεχάσουμε τους άπλυτους.

 

Γιατί όμως τέτοια ταραχή και πανικός για τον καταλληλότερο από καταβολής πρωθυπουργικής καταλληλότητας; Φοβάται τόσο πολύ την οποιαδήποτε λαϊκή κραυγή, έστω και με την μορφή ρίμας; Είναι τέτοιος ο φόβος μη τυχόν ξεσηκωθεί ο επικοινωνιακός ραγιάς κι έρθει ανάποδα ο ντουνιάς; Δεν εξηγείται αλλοιώς που ξεχύθηκαν οι τσιρλίντερς να τον καλύψουν με τα λαμέ τους. Λες να ισχύσει ο νόμος του τσογλανιού και του αλήτη του Καυτατζογλείου; Ο νόμος του Lex; Duralexsedlex! Σκληρός ο νόμος, αλλά νόμος, χρυσή μου…

 

 

 

* Ο  Γ. Βαρεμένος είναι βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και αναπληρωτής τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

 

 

 

 

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη