Ομαλό-Θρακικό: Mε μια μεγάλη φωτιά αποχαιρέτησαν το 2022 (φωτο - βιντεο)


Μετά από δυο χρόνια παύσης λόγω του κορονοϊού, αναβίωσε το έθιμο της μεγάλης φωτιάς στο Ομαλό-Θρακικό, στο Δήμο Σιντικής. Παραμονή της Πρωτοχρονιάς όλοι οι κάτοικοι του χωριού βρέθηκαν στον αύλειο χώρο του πρώην δημοτικού σχολείου για αποχαιρετήσουν το 2022.

Την εκδήλωση και φέτος διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος «Το Μπέλλες». Οι κάτοικοι του μικρού χωριού αλλά και από τα γύρω χωριά ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συλλόγου και όλοι μαζί σαν μια μεγάλη παρέα πέρασαν ένα όμορφο βράδυ ανταλλάσσοντας ευχές για μια καλή και δημιουργική χρονιά γεμάτη υγεία.

Τα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου συγκέντρωσαν τις προηγούμενες ημέρες πολλά ξύλα, κούτσουρα και κλαδιά, τα οποία έβαλαν φωτιά «καίγοντας» ότι κακό είχε το 2022. Η φωτιά έκαιγε όλη τη νύκτα, ενώ μικροί και μεγάλοι φωτογραφίζονταν μπροστά απ’ αυτήν.

«Πρόκειται για ένα έθιμο που γίνεται κάθε παραμονή της Πρωτοχρονιάς, λόγω κορωνοϊού τα δύο προηγούμενα χρόνια δεν έγινε, ωστόσο φέτος ο πολιτιστικός σύλλογος το αναβίωσε. Ανάψαμε τη φωτιά ήρθε και ο Άγιος Βασίλης, ο οποίος μοίρασε δώρα και χαμόγελα στα μικρά παιδιά. Δίνουμε δωρεάν φαγητό σε όλους ώστε για κάποιον που δεν έχει τη δυνατότητα να διασκευάσει απόψε να έρθει να διασκεδάασουμε μαζί. Φίλοι, συγγενείς κάτοικοι από τα γύρω χωριά είμαστε εδώ για να υποδεχτούμε το νέο έτος. Καλή Χρονιά γεμάτη χαμόγελα με αγάπη και υγεία σε όλους», αναφέρει η πρόεδρος του συλλόγου Γιάννα Μπέτζιου.

«Το έθιμο πραγματοποιείται εδώ και 15 χρόνια στο χωριό και συνεχίζεται. Ξεκίνησε από μια ιδεά που είχε πριν χρόνια μια παρέα και τα τελευταια χρόνια διοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο. Εύχομαι υγεία αγάπη σε όλον τον κόσμο και πάνω απ΄ όλα να είμαστε όλοι καλά» τονίζει ο Σάββας Πολυχρονιάδης, μέλος του συλλόγου.

 

 























































 





Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη