Δασαρχείο Σερρών: Σε ποιες περιοχές απαγορεύει τη βοσκή παντός ζώου για το 2023


Με απόφασή του το Δασαρχείο Σερρών απαγορεύει την βοσκή παντός ζώου για το έτος 2023, καθώς και κάθε άλλη ενέργεια που μπορεί να επιφέρει φθορές στο δάσος και στη νεαρή βλάστηση του δάσους Λαϊλιά Σερρών. Το Δάσος υπάγεται στο Δήμο Σιντικής (Δ.Κ Σιδηροκάστρου, Τ.Κ Αχλαδοχωρίου και Τ.Κ Καπνοφύτου) και στο Δήμο Σερρών (Τ.Κ Ορεινής), έχει εμβαδόν 3.287,97 Ha και οριοθετείται ως εξής:

 

Ανατολικά: Με νοητή γραμμή που αρχίζει από την ΝΑ γυμνή πλαγιά του υψώματος Προφήτης Ηλίας (Αλή Μπαμπά) σε υψόμετρο 1.350 μ. και ακολουθούσα περίπου την χωροσταθμική των 1.300 μ. φθάνει μέχρι την θέση Κατίγκα.

 

Δυτικά: Με γραμμή η οποία αρχίζει από το ύψωμα Σιδηρόπετρα (Ντεμίρ Καπού) (υψοδείκτης 1.381) και ακολουθώντας την κατερχόμενη προς βορρά ράχη φθάνει στο ρέμα Μαυρόρρεμα (Καρά ρέμα), από όπου ακολουθώντας ανερχόμενη προς βορειοανατολικά ράχη φθάνει στο ύψωμα Φλάμπουρο (υψοδείκτης 1.377). Από εκεί ακολουθώντας σχεδόν βόρεια κατεύθυνση φθάνει στο ύψωμα Μεσέδες (Ντάμπο Βέτο) (υψοδείκτης 963) και καταλήγει στο Μακρύρρεμα (Κουσλού ρέμα).

 

Βόρεια: Με νοητή γραμμή που αρχίζει από την θέση Κατίγκα η οποία γραμμή ακολουθεί περίπου την υψομετρική καμπύλη των 1.200 μ. προς δυσμάς μέχρι την θέση Καμένο Δάσος από όπου ακολουθεί την ράχη (κορυφογραμμή) μέχρι το ύψωμα Υγρόν (Μόκρα) (υψοδείκτης 1.288) και από εκεί μέχρι το ύψωμα Μπιλμέτι (υψοδείκτης 956) και καταλήγει στο Μακρύρρεμα (Κουσλού ρέμα).

 

Νότια: Με γραμμή η οποία αρχίζει από το νότιο άκρο του ανατολικού ορίου και ακολουθώντας δυτική κατεύθυνση φθάνει την υψομετρική καμπύλη των 1.400 μ. την οποία ακολουθεί μέχρι το 22ο χιλιόμετρο της δημοσίας οδού Σερρών – Λαϊλιά. Από εκεί ανερχόμενη ακολουθεί την κορυφογραμμή που σχηματίζεται από τα υψώματα Λυκόλοφος (υψοδείκτης 1.667), Πυροφυλάκειο (Αούλ Ταρλά) (υψοδείκτης 1.489) και φθάνει μέχρι το ύψωμα Σιδηρόπετρα (Ντεμίρ Καπού) (υψοδείκτης 1.381).

 

Η ισχύς της παρούσας αρχίζει από 23-04-2023 και πάντως μετά δίμηνο από τη δημοσίευσή της στον οικείο Δήμο.

 

Οι παραβάτες διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 268 όπως αυτό τροποποιήθηκε από το άρθρο 1 του Ν. 4138/13, 276 και 278 του Ν.Δ 86/69 «Περί Δασικού Κώδικα» και με τις κάθε φορά ισχύουσες Ποινικές διατάξεις των περί δασών νόμων και διαταγμάτων.

 

 

 

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη