Κλειστά τα Εργαστήρια Φυσικοθεραπείας κάθε Πέμπτη και απεργία την Παρασκευή 24/2


«10 μαύρα χρόνια» βιώνουν οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ Φυσικοθεραπευτές (τη στιγμή που ο ΕΟΠΥΥ γιορτάζει αυτή την επέτειο), και κατηγορούν το κράτος ότι τους υφάρπαξε περισσότερα από 230 εκατομμύρια ευρώ, την τελευταία δεκαετία, με την εφαρμογή των ληστρικών μέτρων rebate και clawback.

 

Ειδικότερα, την έναρξη απεργιακών κινητοποιήσεων, την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023, αποφάσισε το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών – Π.Σ.Φ. ΝΠΔΔ.

 

Οι Φυσικοθεραπευτές δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις και τις επόμενες εβδομάδες, διεκδικώντας βιώσιμη σχέση με τον ΕΟΠΥΥ. Έτσι, την προσεχή Παρασκευή και από την επόμενη εβδομάδα, κάθε Πέμπτη, τα εργαστήρια Φυσικοθεραπείας θα παραμένουν κλειστά.

 

«Δέκα μαύρα χρόνια βιώνουν οι φυσικοθεραπευτές, εξαιτίας της εφαρμογής των ληστρικών μέτρων rebate και clawback. Έχουμε ήδη επιστρέψει στο κράτος πλέον των 230 εκατομμυρίων ευρώ από υπηρεσίες που παρείχαμε σε ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ. Η κατάσταση αυτή δεν πάει άλλο. Οι φυσικοθεραπευτές στο σύνολό τους αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης, οι μικρομεσαίοι όμως επαγγελματίες βρίσκονται στο χείλος της καταστροφής. Τα προβλήματα έχουν επιδεινωθεί δραματικά τον τελευταίο χρόνο, οπότε οι δαπάνες ενέργειας, θέρμανσης και μισθοδοσίας αυξήθηκαν κατακόρυφα», δηλώνει ο Πρόεδρος του Κ.Δ.Σ. του Π.Σ.Φ. Πέτρος Λυμπερίδης.

 

 

 

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη