Μνημόσυνα



Το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο της Όλγας Κασάπη θα τελεστεί την Κυριακή (19.2.23) στον Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής  , στις 10 το πρωί.





Όλγα Κασάπη : Ενας γλυκύτατος άνθρωπος

Ο χρόνος είναι το αντίπαλοδέος  για τον άνθρωπο. Κυλάει ασταμάτητα και γρήγορα. Πέρασαν 40 ημέρες, κιόλας,  από τότε που «έφυγε» για το μεγάλο ταξίδι, η κυρά Όλγα. Ναι η μάνα μου.

Ήταν το καταφύγιο, ο βράχος- κόντρα στα ανεμοδαρμένα κύματα-,  ο άνθρωπος που απορροφούσε τους κραδασμούς στην οικογένεια , αποκούμπι,  δίκαιη , με μεγάλα αποθέματα ανοχής και αντοχής, στήριγμα σε ολες τις δύσκολες στιγμές για όλους. Ακόμη και αν κάτι την πονούσε , το κρατούσε μέσα της, το μετέτρεπε σε αγάπη και το επέστρεφε πίσω, έτσι απλά με μεγαλείο ψυχής. Αυτό ήξερε. Σημείο αναφοράς και επίκεντρο όλων.

 

Σαν καλή καπετάνισσα κουμάνταρε με δεξιότητα το καράβι της ζωής και της οικογένειας.  Μέσα από συμπληγάδες και ψηλά κύματα , πάντα έβρισκε τον τρόπο και έφερνε το καράβι στα ήρεμα νερά του λιμανιού.  

 

Άνοιγε πάντα , τα φτερά της να αγκαλιάσει την οικογένεια. Κουρνιάζαμε μέσα, ολοι μας,  απ΄οπου και αν είμασταν μακριά ή κοντά. Ακόμη και νοερά χωνόμασταν στην αγκαλιά της. Μια αγκαλιά γεμάτη ατέρμονης αγάπης και ιώβειας υπομονής.  Ήταν μια αγκαλιά πάντα μεγάλη και ζεστή. Με καλοσύνη, μας φρόντιζε.

 

Δυναμική και αποφασιστική. Μια ήρεμη δύναμη. Και με το αίσθημα της μάνας τηρούσε και τις ισορροπίες. Μιλούσε όταν κάτι είχε να πει και σιωπούσε όταν έπρεπε. Είχε τον δικό της τρόπο να πει αυτό που ήθελε χωρίς να προκαλεί και γνώριζε σε ποιον να το πει. Πάντα έβρισκε εναν καλό λόγο να πει για ολους. Είχε  χαρίσματα ηγετικά.

 

Συγκαταβατική και πάντα πρόθυμη να βοηθήσει. Ήταν μια ΚΥΡΙΑ , αγαπητή , αξιοσέβαστη, με πηγαίο χιούμορ , πρόσχαρη, μετέτρεπε πολές φορές την στεναχώρια σε γέλιο, ψυχή της παρέας. Ενας γλυκύτατος άνθρωπος. Ενας πραγματικός άνθρωπος.

Έφυγε μια ΜΑΝΑ, μια  ΚΥΡΙΑ. Ας εχει καλό ταξίδι. Τώρα είναι μαζίμε τον  μπαρμπά Στέφανο. Οπως και στη ζωή.


Σε τέτοιες περιπτώσεις ο αδυσώπητος χρόνος λειτουργεί ως γιατρός. Ετσι θα γίνει και τώρα, προχωρώντας μπροστά. Κρατώντας μόνο στις βαλίτσες αυτού του ταξιδιού τις αναμνήσεις. Θα μας λείψει. Αλλά έτσι είναι η ζωή.

 

 

Το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του Παύλου Ράτη θα τελεστεί την Κυριακή (19.2.23) στον Ι.Ν. Αγίου Νεκταρίου στις 10 το πρωί.

Το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο της Κυριακής Συμεωνίδου θα τελεστεί την Κυριακή (19.2.23) στον Ι.Ν. Ευαγγελίστριας στις 10 το πρωί.

Το ετήσιο μνημόσυνο της Κυριακής Φωτιάδου θα τελεστεί την Κυριακή (19.2.23) στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου στις 10 το πρωί. 

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη