ΣΥΡΙΖΑ: Οριστικά εκτός ψηφοδελτίων ο Παύλος Πολάκης - Ομόφωνη η απόφαση του Εκτελεστικού Γραφείου


Ολοκληρώθηκε η πολύωρη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ, που συνεδρίασε υπό τον Αλέξη Τσίπρα και με διευρυμένη σύνθεση, για τον Παύλο Πολάκη. Ομόφωνα ο Παύλος Πολάκης παραπέμπεται στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ για να τεθεί εκτός των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές. Παράλληλα, παραπέμπεται στην Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος.

 

«Η απόφαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ να παραπεμφθεί ο σύντροφος Παύλος Πολάκης, μετά την κρίση που προκάλεσαν οι πρόσφατες αναρτήσεις του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στην Επιτροπή Δεοντολογίας ήταν ορθή και επιβεβλημένη. Θα κριθεί από αυτή, με ηρεμία, ψυχραιμία και δικαιοσύνη, όπως αρμόζει σε ένα δημοκρατικό κόμμα, που διέπεται από κανόνες και αρχές» ανακοινώθηκε σχετικά.

 

Μάλιστα, το Εκτελεστικό Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι «συλλογικά θα σταθούμε απέναντι σε οποιαδήποτε προσπάθεια εισαγγελικής παρέμβασης και ποινικοποίησης των πολιτικών απόψεων, όσο και αν διαφωνεί κανείς μαζί τους».

 

Στην περίπου τρίωρη συνεδρίαση συμμετείχαν η Ράνια Σβίγγου, η Όλγα Γεροβασίλη, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, η Έφη Αχτσιόγλου, η Ρένα Δούρου, ο Νάσος Ηλιόπουλος και ο Γιώργος Βασιλειάδης, ενώ το «παρών» λόγω της διευρυμένης σύνθεσης, έδωσαν ο Νίκος Μπίστης, ο Γιάννης Ραγκούσης, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Νίκος Παππάς.

 

Μετά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας την Πέμπτη (2/3), αναμένεται να συνεδριάσει και η Επιτροπή Δεοντολογίας η οποία απαρτίζεται από τα εξής μέλη: Βαρτζελή Ρεγγίνα, Βεντούρας Ερρίκος, Γιαννακίδου Χαρίκλεια, Θεοδωρακοπούλου Αναστασία, Κακουλάκης Γεώργιος, Καλογήρου Μιχαήλ, Καπράνας Ζήσης, Κοτσακάς Αντώνης, Κουντούρη Κυριακή, Μπαλαούρας Γεράσιμος, Πορτάλιου Αμαλία, Σακελλίων Σταμάτης, Σπουρδαλάκης Μιχαήλ, Σταματάκη Ελένη, Χρήστου – Διαούρτα Λίνα.

 

Η απόφαση:

 

Ομόφωνη Απόφαση του Εκτελεστικού Γραφείου και της Επιτροπής Πολιτικού Σχεδιασμού του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

 

Η απόφαση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να παραπεμφθεί ο σύντροφος Παύλος Πολάκης, μετά την κρίση που προκάλεσαν οι πρόσφατες αναρτήσεις του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στην Επιτροπή Δεοντολογίας ήταν ορθή και επιβεβλημένη.

 

Θα κριθεί από αυτή, με ηρεμία, ψυχραιμία και δικαιοσύνη, όπως αρμόζει σε ένα δημοκρατικό κόμμα, που διέπεται από κανόνες και αρχές.

 

Προτεραιότητα όλων των στελεχών του κόμματος, πριν τη κρίσιμη μάχη, είναι να προστατεύσουμε το κόμμα από τη τοξικότητα και τη διαστρέβλωση του αντιπάλου.

 

Προτεραιότητα όλων των στελεχών του κόμματος είναι η μάχη και η νίκη στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση.

 

Η νίκη όμως απαιτεί από όλους όσους δίνουμε τη μάχη στη πρώτη γραμμή, πολιτική εμπιστοσύνη και ενότητα.

 

Απαιτεί καθαρές διατυπώσεις και καθαρές θέσεις.

 

Τις συλλογικές θέσεις.

 

Απαιτεί να βάζουμε το εμείς πάνω από το εγώ.

 

Και απαιτεί να μην δίνουμε τις κρίσιμες ώρες δικαιώματα αντίπαλο.

 

Στη συλλογική μας λειτουργία δεν νοούνται τελεσίγραφα.

 

Δεν νοείται η αμφισβήτηση της συλλογικής μας θέλησης να συγκρουστούμε με τους παρακρατικούς μηχανισμούς και την πολιτική λεηλασίας της κοινωνίας που εφαρμόζει το καθεστώτος Μητσοτάκη.

 

Σε αυτό το πλαίσιο το Εκτελεστικό Γραφείο ομοφώνως εισηγείται στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, που θα συνεδριάσει μεθαύριο Πέμπτη, τη μη συμμετοχή του συντρόφου Παύλου Πολάκη στα ψηφοδέλτια του κόμματος ενόψει της επόμενης κρίσιμης εκλογικής αναμέτρησης.

 

 

 

Υπογραμμίζουμε τέλος ότι συλλογικά θα σταθούμε απέναντι σε οποιαδήποτε προσπάθεια εισαγγελικής παρέμβασης και ποινικοποίησης των πολιτικών απόψεων, όσο και αν διαφωνεί κανείς μαζί τους.​

 

Το χρονικό

 

Το κουβάρι των εξελίξεων άρχισε να ξετυλίγεται την Κυριακή, όταν ο βουλευτής Χανίων προέβη σε ανάρτηση στο Facebook, στην οποία έγραφε πως «αν δεν καθαρίσουμε από αυτούς δεν θα είναι αλλιώς την άλλη φορά», παραθέτοντας ονόματα και φωτογραφικό υλικό, με δημοσιογράφους, μέλη της διοίκησης της ΑΑΔΕ, τραπεζικά στελέχη, κάνοντας ειδική αναφορά σε «13 δικαστές που δίκασαν τον Νίκο Παππά».

 

Απαντώντας στα παραπάνω, πηγές της Κομουνδούρου δήλωσαν μεταξύ άλλων την Κυριακή πως «όποιος πιστεύει ότι μπορεί να χαράζει δική του πολιτική, να διαμορφώνει ψηφοδέλτια και να επιβάλλει την ιδιωτική ατζέντα που ο ίδιος προκρίνει, με συνεχείς δημοσιεύσεις και αγνοώντας τις αρχές και την πολιτική του κόμματος, έχει προφανώς συνειδητά αποφασίσει να θέσει εαυτόν εκτός εκλογικής μάχης». Ο ίδιος πάντως, με νέα ανάρτησή του τόνισε πως με «πηγές» δεν θα ανοίξει διάλογο, και πως όλα τα θέματα θα τεθούν στην Πολιτική Γραμματεία.

 

Σε ό,τι αφορά πάντως την αυτεπάγγελτη παρέμβαση της Δικαιοσύνης μετά την ανάρτηση, η Κουμουνδούρου κάνει λόγο για «επιλεκτική ευαισθησία».

 

Αξίζει να σημειωθεί πως την Δευτέρα ο Παύλος Πολάκης επανήλθε με νέα ανάρτηση, και αφού είχε καθαιρεθεί από την θέση του τομεάρχη Διαφάνειας, συνεχίζοντας τις αποκαλύψεις για τη Σοφία Νικολάου μέσω facebook, «ως πρώην Τομεάρχης Διαφάνειας», όπως έγραψε, ενώ ευχήθηκε στον Γιάννη Ραγκούση καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα, παραπέμποντας παράλληλα για τα «άλλα» στις συνεδριάσεις των οργάνων.

 

Διαβάστε επίσης: Άγρια κόντρα Νικολάου - Πολάκη για τη βίλα στο Ψυχικό

 

Συγκεκριμένα, ο Παύλος Πολάκης, παραθέτοντας έγγραφα, ανέφερε πως η Σοφία Νικολάου αγόρασε τον Νοέμβριο του 2012 διώροφη μονοκατοικία σχεδόν 500 τετραγωνικών μέτρων στο Παλαιό Ψυχικό, με αναγραφόμενο τίμημα συμβολαίου 850 χιλιάδες ευρώ.

 

Συνεχίζοντας, ο Π. Πολάκης υπογραμμίζει πως έπειτα η Σοφία Νικολάου προέβη σε ανακαίνιση, η οποία κόστισε «τουλάχιστον 350.000 ευρώ». «Το μόνο σίγουρο είναι πως από το μισθό της γενικής γραμματέως αυτή η αγορά και ανακαίνιση ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ !!!», κατέληξε, με τη Σοφία Νικολάου να απαντά πως έχει ελεγχθεί για τα περιουσιακά της στοιχεία. Μετά τις συγκεκριμένες αποκαλύψεις, ο νέος τομεάρχης Διαφάνειας, Γιάννης Ραγκούσης, ζήτησε την άμεση παρέμβαση εισαγγελέα.

 

Τέλος, το βράδυ της Δευτέρας, ο Π. Πολάκης επανήλθε με νέα ανάρτηση, αναφερόμενος στους τηλεοπτικούς σταθμούς για την κάλυψη των εξελίξεων με πρωταγωνιστή τον ίδιο και επιμένοντας στην «ορθότητα» των λεγομένων του για τον δημοσιογραφικό κλάδο.

 

 

 

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη