Φοιτητές ΑΣΠΑΙΤΕ Σερρών: Δημοψήφισμα για ανοιχτούς πίνακες κατάταξης των εκπαιδευτικών ως τον Ιούνιο


Δημοψήφισμα διενεργούν στον σύνδεσμο http://openpetition.eu/anaplirotes οι φοιτητές της ΑΣΠΑΙΤΕ αλλά και των άλλων Πανεπιστημίων που αποφοιτούν τον Ιούνιο 2023, προκειμένου να μην αποκλειστούν από τη διαδικασία κύρωσης κατάταξης των υποψηφίων εκπαιδευτικών, λόγω της επικείμενης έναρξης και ολοκλήρωσης της σχετικής διαδικασίας εντός του μηνός Φεβρουαρίου, από το Υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με τις διαρρέουσες πληροφορίες στο διαδίκτυο.

 

Συγκεκριμένα στην επιστολή των φοιτητών ΑΣΠΑΙΤΕ Σερρών πού έχει αποσταλεί στο Υπουργείο Παιδείας, στον ΑΣΕΠ και στους βουλευτές, δηλώνουν ότι τίθενται σε αναμονή διάρκειας τριών ετών οι ελπίδες και οι στόχοι ζωής χιλιάδων ανθρώπων, αφού αποκλειόμενοι από τους πίνακες κατάταξης στερούνται της ίσης μεταχείρισης, των ίσων ευκαιριών και του δικαιώματος (όχι του διορισμού) αλλά αυτού της κατάθεσης μιας αίτησης η οποία θα τους επιτρέψει να ελπίζουν ότι, μετά την αξιολόγησή της από το ΑΣΕΠ, θα βρίσκονται σε μια σειρά κατάταξης.

 

Τονίζεται επίσης ότι, ως το 2019 η διαδικασία αυτή λάμβανε χώρα τον Ιούνιο, το 2020 πραγματοποιήθηκε το Φεβρουάριο αποκλείοντας τους αποφοίτους 2020 (οι οποίοι βρίσκονται σε αναμονή μέχρι σήμερα), ενώ οι απόφοιτοι 2023, αποκλειόμενοι από τη φετινή διαδικασία, τίθενται σε αναμονή για 2-3 χρόνια ακόμη.

 

Συνεχίζοντας στη επιστολή τους οι φοιτητές της ΑΣΠΑΙΤΕ Σερρών δηλώνουν ότι, επειδή πιστεύουν σε μια Δημοκρατική πολιτεία που δρα σύμφωνα με τις αρχές της Δημοκρατίας (ισονομία, ισοπολιτεία, δικαιοσύνη), ώστε η ζωή και η καθημερινότητα των πολιτών να πραγματοποιείται σε ένα κλίμα με συνθήκες σεβασμού, ασφάλειας, εμπιστοσύνης, δικαιοσύνης.

 

Σε μια Πολιτεία που δεν θα μετατρέπει τους πολίτες σε επαίτες της ελπίδας.

 

Αιτούνται:

 

α) Την παράταση της ημερομηνίας υποβολής αιτήσεων και δικαιολογητικών των υποψηφίων εκπαιδευτικών ως τα τέλη Ιουνίου 2023, ή άλλον νόμιμο τρόπο, ώστε να μην αποκλειστούν από τη διαδικασία οι απόφοιτοι της ΑΣΠΑΙΤΕ και οι απόφοιτοι όλων των άλλων πανεπιστημίων.

 

β)Η διαδικασία της ένταξης των υποψηφίων εκπαιδευτικών στους πίνακες κατάταξης να διεξάγεται κάθε χρόνο ως τα τέλη Ιουνίου.

 

 

 

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη