ΑΠΟΚΡΙΕΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ


Το Τριώδιο άνοιξε και η βιβλιοθήκη μας στολίστηκε αποκριάτικα για να υποδεχτεί τα παιδιά του 3ου νηπιαγωγείου Σιδηροκάστρου και τους νηπιαγωγούς τους κ. Λίτσα Βίσκα και κ. Πασχάλη Σιάμη.

Με αφορμή λοιπόν το βιβλίο της Ζωρζ Σαρή "Αρλεκίνος" των εκδόσεων Δελφίνι, πραγματοποιήσαμε μια ωραία δράση στο κλίμα των ημερών. Αρχικά συζητήσαμε για την περίοδο αυτή και τα παιδιά είπαν τι θα ντυθεί το καθένα. Είδαμε και ακούσαμε το παραμύθι σε διασκευή και αφήγηση της νηπιαγωγού Τάνιας Μάνεση, μαθαίνοντας έτσι όλη την ιστορία του Αρλεκίνου που εκτυλίσσεται στη Βενετία την περίοδο της Αποκριάς. Στη συνέχεια σε χαρτόνι δημιουργήσαμε τον ήρωα και τον "ντύσαμε" με πολύχρωμους ρόμβους φτιάχνοντας έτσι την εντυπωσιακή στολή του. Τα παιδιά χρωμάτισαν τα παπούτσια και του έβαλαν το καπέλο του που από το σχολείο τους είχαν φτιάξει. Ακολούθησε παιχνίδι με καρτέλες και σχημάτισαν τη λέξη "ΑΡΛΕΚΙΝΟΣ" (σε κεφαλαία και μικρά). Φόρεσαν τις μάσκες και τα καπέλα τους. Ακούσαμε και χορέψαμε "ταραντέλα", μια από τις πιο αναγνωρισμένες μορφές της παραδοσιακής μουσικής της Νότιας Ιταλίας που συνοδεύεται με ντέφια. Επίσης ακούσαμε και χορέψαμε και το "πώς το τρίβουν το πιπέρι" (από τη Δόμνα Σαμίου), παραδοσιακό τραγούδι σήμα κατατεθέν του αποκριάτικου γλεντιού που συνδυάζει τέλεια το μαγικό με το κωμικό στοιχείο, προκαλώντας άφθονο γέλιο και κέφι.

Μάθαμε, ακούσαμε, παίξαμε, χορέψαμε, διασκεδάσαμε, γελάσαμε...

Ευχαριστώ θερμά όλους, παιδιά και νηπιαγωγούς που συμμετείχαν σε όλο αυτό. Ιδιαίτερα ευχαριστώ την κ. Λίτσα Βίσκα που πάντα είναι πρόθυμη να συμμετέχει σε δράσεις της βιβλιοθήκης μας.

Μαρία

Μαρία Ζάμπρου





















































Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη