Θεσσαλονίκη: Δικαστική αντιπρόσωπος άφησε τα ψηφοδέλτια και κατέληξαν στην ανακύκλωση


Στην ανακύκλωση στάλθηκαν τα ψηφοδέλτια σε εκλογικό τμήμα της Α' Θεσσαλονίκης, μετά από λάθος της δικαστικής αντιπροσώπου, η οποία προφανώς δεν είχε κατανοήσει τις οδηγίες για την εκλογική διαδικασία.

 

Σύμφωνα με το voria.gr, η εν λόγω δικαστική αντιπρόσωπος, μετά το τέλος της διαδικασίας, συμπλήρωσε κανονικά τα βιβλία, όμως άφησε τα ψηφοδέλτια στο τμήμα, θεωρώντας πιθανόν ότι δεν χρειάζονται, καθώς οι ψήφοι είχαν πλέον καταγραφεί.

 

Όταν παρέδωσε τα εκλογικά βιβλία στο Πρωτοδικείο ενημερώθηκε ότι έπρεπε να επιστρέψει το σύνολο του εκλογικού υλικού και εκεί συνειδητοποίησε το λάθος της. Όταν επέστρεψε στο εκλογικό τμήμα για να τα παραλάβει, συνειδητοποίησε πως αυτά είχαν πάει ήδη στην ανακύκλωση!

 

 

 

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι αυτό δεν επηρεάζει το εκλογικό αποτέλεσμα, καθώς η δικαστική αντιπρόσωπος είχε παραδώσει τα βιβλία με τα συνολικά αποτελέσματα από την καταμέτρηση των ψήφων. Θα δημιουργηθεί όμως ζήτημα σε περίπτωση ένστασης κάπου υποψήφιου βουλευτή, αφού δεν θα υπάρχει πλέον η δυνατότητα επανακαταμέτρησης.

 

 

 

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη