ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής Ν.Ε. Σερρών : Από την ανάπτυξη στο πλιάτσικο μια ΝΔ δρόμος


Η ανάπτυξη που τόσο πολύ διαφήμισαν και διαφημίζουν για το νομό Σερρών, ο υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης, ο πρώην υπουργός Κ. Καραμανλής και οι υπόλοιποι κυβερνητικοί βουλευτές, τελικά δεν έφερε νέες θέσεις εργασίας, ούτε αύξηση του βιοτικού επιπέδου για τους κατοίκους των Σερρών. Έφερε όμως γερανούς και πλιάτσικο στην δημόσια περιουσία.

Συγκεκριμένα το Σάββατο, κατ' εντολή του φερόμενου ως επενδυτή της ΕΒΖ, προσπάθησαν να αφαιρέσουν ότι είχε απομείνει από το εργοστάσιο ζάχαρης των Σερρών. Ένας γερανός, συνοδεία φορτηγών προσπάθησαν να κάνουν «πλιάτσικο» αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ, όπως ακριβώς έκαναν και στο εργοστάσιο, στο Πλατύ Ημαθίας, στο οποίο και προκάλεσαν εκτεταμένες καταστροφές και φθορές όπως αποδεικνύουν και οι φωτογραφίες από τα σχετικά ρεπορτάζ.

Ευτυχώς έγινε έγκαιρα αντιληπτή η προσπάθεια υπεξαίρεσης των μηχανημάτων και των περιουσιακών αντικειμένων της επιχείρησης και έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να ειδοποιηθούν ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Σερρών και η Αστυνομία.

Δυστυχώς καθημερινά καταρρέει το κυβερνητικό αφήγημα περί επενδύσεων και ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας όπως και το κυβερνητικό σχέδιο για τον πρωτογενή τομέα της χώρας. Αντ’αυτού αποδεικνύεται συστηματικά πως έχουμε να κάνουμε με κυβέρνηση αρπακτικών που εκτός από ανίκανοι είναι και επικίνδυνοι για το δημόσιο συμφέρον.

Για την ιστορία, να θυμίσουμε πως η Royal Sugar είχε εκμισθώσει τα εργοστάσια της ΕΒΖ σε Πλατύ Ημαθίας και Σέρρες, σε συνεργασία με τη Συνεταιριστική Τράπεζα Κεντρικής Μακεδονίας. Συγκεκριμένα, την συμφωνία μίσθωσης των εργοστασίων στο Πλατύ Ημαθίας και στις Σέρρες έχει συνάψει με την Τράπεζα Πειραιώς τον Νοέμβριο του 2019, η Συνεταιριστική Τράπεζα Κεντρικής Μακεδονίας, η οποία προχώρησε σε υπομίσθωσή τους στη Royal Sugar, την οποία και δανειοδότησε με το ποσό της υπομίσθωσης. Η συμφωνία παραχωρούσε τα δύο εργοστάσια μαζί με εξοπλισμό στην εταιρεία Royal Sugar ΑΒΕΕ, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της οποίας είναι ο Χρήστος Καραθανάσης με σκοπό να τεθεί σε λειτουργία από το καλοκαίρι του 2020.

Το μόνο σίγουρο όμως είναι πως μέχρι σήμερα δεν προχώρησε ούτε η αναδιοργάνωση της τευτλοπαραγωγής, ούτε η επαναφορά της ΕΒΖ σε παραγωγική λειτουργία.

Σα να μην έφταναν όλα αυτά, από την περασμένη Παρασκευή ο φερόμενος ως επενδυτής, εισαγωγέας ζάχαρης Χρήστος Καραθανάσης έχει κηρυχτεί έκπτωτος με δικαστική απόφαση. Ο ίδιος είχε προσφύγει στη Δικαιοσύνη σε μια απέλπιδα προσπάθεια να ακυρώσει την καταγγελία και την έξωση αλλά την Παρασκευή, εκδικάστηκε η προσφυγή του κ. Καραθανάση και απορρίφθηκε, οπότε είναι επίσημα κηρυγμένος «έκπτωτος» και τα αυτονόητα ερωτήματα πλέον είναι:

• Θα ερευνηθούν τα πρωτόκολλα παράδοσης - παραλαβής των εργοστασίων;

• Τι προέβλεπε η συμφωνία για το εργοστάσιο των Σερρών και τι από αυτά υλοποιήθηκε;

• Τι προέβλεπε το επιχειρηματικό σχέδιο για την επανέναρξη της παραγωγής ζάχαρης;

• Τι έχει να πει ο υπουργός εκείνης της περιόδου κ. Καραμανλής για το φιάσκο της επένδυσης που οδήγησε τελικά στον «θάνατο» του εργοστασίου ζάχαρης των Σερρών;

• Τι έχει να πει ο λαλίστατος υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης που ολημερίς στα κανάλια ευλογεί τα γένια του και διαφημίζει την ανάπτυξη που έρχεται;

• Τι έχει να πει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και για αυτή την ¨επιτυχία¨ της διακυβέρνησης του;

• Τι έχουν να πουν οι Σερραίοι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αραμπατζή, κ. Χατζηβασιλείου και κ. Λεονταρίδης που στριμώχνονταν για μια φωτογραφία τότε που ακούγονταν τα μεγάλα λόγια και οι εύκολες υποσχέσεις;

Όλα αυτά τα ερωτήματα ούτε πρέπει, ούτε θα μείνουν αναπάντητα. Οι Σερραίες και οι Σερραίοι πρέπει να γνωρίζουν τι ακριβώς έχει συμβεί με το εργοστάσιο της ΕΒΖ.

Παραμονές των εκλογών είναι μια καλή ευκαιρία να μιλήσουμε ανοιχτά στον Σερραϊκό λαό και όχι να κρυβόμαστε.

Είναι μια καλή ευκαιρία να ακούσουμε και τους τοπικούς άρχοντες των Σερρών αλλά και τους ίδιους τους αγρότες για το θέμα της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης.

Τους καλούμε λοιπόν ΌΛΟΥΣ να πάρουν θέση και να τοποθετηθούν..

https://pasokserres.gr/.../%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%84%ce.../

 

 

 

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη