ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ : "ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΩΝ"


Μια ωραία δράση πραγματοποιήσαμε σήμερα, 7/6/23, στο χώρο του παιδικού - εφηβικού τμήματος της βιβλιοθήκης μας. Παρουσιάσαμε το παραμύθι - παιδικό θεατρικό έργο "Πόλεμος στη χώρα των λουλουδιών" της συγγραφέως Ελένης Σίμπα, με τη συμμετοχή των παιδιών του βρεφονηπιακού σταθμού "Ομόνοια". Ένα τρυφερό και ευαίσθητο παραμύθι που διαπραγματεύεται την κατάσταση του πολέμου και της ειρήνης. "Η χώρα των λουλουδιών κηρύσσεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και η μόνη λύση είναι το υγρό πυρ που κατακαίει όλα τα ζιζάνια. Η ειρήνη αποκαθίσταται και τα λουλούδια διαπιστώνουν πόσο πολύτιμο αγαθό είναι...".

Τα παιδιά έγιναν τα ίδια οι ήρωες του παραμυθιού επιλέγοντας μέσα από καρτέλες το κάθε λουλούδι που αναγραφόταν σ' αυτή.

Μαργαρίτα, κρίνος, γιασεμί, αναρριχώμενη τριανταφυλλιά, σαρκοβόρο φυτό, ορτανσία κλπ. ήταν κάποια απ' αυτά. Προβλήθηκαν στην οθόνη του υπολογιστή όλα τα φυτά του έργου για να έχουν τα παιδιά μια εικόνα αυτών. Στο ένα χέρι του κάθε παιδιού τοποθετήθηκαν με κορσάζ γιασεμιά με λαχανί και στο άλλο όμορφα μπαλόνια με φουξ κορδέλα. Δεν είναι τυχαίο το χρώμα. Και τα δύο είναι χρώματα αισιοδοξίας και κατά της κατάθλιψης. Ακούσαμε και χορέψαμε χέρι - χέρι το τραγούδι του Μίκη Θεοδωράκη "Η Μαργαρίτα" από τη χορωδία του Δημήτρη Τυπάλδου και το "Αν όλα τα παιδιά της γης" από τη χορωδία του Σπύρου Λάμπρου.

Η συγγραφέας με απλό και κατανοητό τρόπο πέρασε το μήνυμα της ειρήνης και της αποφυγής του πολέμου.

Τα παιδιά συμμετείχαν σε όλο αυτό ενεργά και βιωματικά. Το παιδί που υποδύονταν τον κρίνο, σύμφωνα με το έργο, λαβώθηκε και το έσωσε η μαργαρίτα κάτω από το αγωνιώδες βλέμμα όλων των λουλουδιών- παιδιών. Έτσι η ειρήνη επικράτησε και όλοι ήταν χαρούμενοι γι' αυτό.

Τα παιδιά χάρισαν στη βιβλιοθήκη μας και στη συγγραφέα από μία ωραία κούπα με το λογότυπο του σταθμού με καραμελίτσες, καθώς και μία αφίσα που έγραφε το σύνθημα "Όχι στον πόλεμο, ναι στην ειρήνη". Επίσης όμορφες ζωγραφιές που ετοίμασαν στο σχολείο τους με το πώς βλέπουν τη χώρα των λουλουδιών μέσα από τα δικά τους μάτια.

Η συγγραφέας κέρασε στα παιδιά νόστιμα πιτάκια.

Θερμές ευχαριστίες στη συγγραφέα, στα παιδιά του Βρεφονηπιακού Σταθμού "Ομόνοια" και στις συνοδούς τους που με προθυμία συμμετέχουν στις δράσεις της βιβλιοθήκης μας!!!

 

 




















































Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη