Νεο φωτοβολταϊκό μαθούμ ετοιμάζεται στις Σέρρες


"Περικυκλώνεται η πόλη των Σερρών από φωτοβολταϊκά πάρκα τεραστίων διαστάσεων. Έτσι μετά το πάρκο μαμουθ στο ορος Μενοίκιο (4.100στρεμματων, ισχυος 311 ΜW) ανατολικά του αστικού ιστού της πόλης των Σερρών που οι διαδικασιες κινηθηκαν με ρυθμούς φαστ τρακ πέρυσι το καλοκαίρι (για να μπλοκαριστεί προσωρινά από τα ασφαλιστικά μέτρα που εκανε ο Δήμος Εμμανουήλ Παππά), έρχεται τώρα πάλι κατακαλοκαιρο (τυχαίο) η αίτηση για την δημιουργία ενός νέου φωτοβολταϊκου παρκου μαμούθ δυτικά της πόλης των Σερρών. Η συνολική εκταση που θα καταλαμβάνει αυτο ειναι παλι 4.000 στρέμματα".

Όση σχεδόν είναι η έκταση της πόλης των Σερρών. (Το άρθρο στο πρώτο σχόλιο)

Η #Λαΐκή_Συσπείρωση Δήμου Σερρών ήδη από τον Μάρτιο του 2022 με ανακοίνωσή της τονίζει τις καταστροφικές συνέπειες της εμπορευματοποίησης των βουνών μας, στο περιβάλλον, στις υποδομές, στα αρδευτικά δίκτυα, στην οδοποιία, στις γεωργικές εκμεταλλεύσεις και κτηνοτροφικές μονάδες, στα νοικοκυριά. (Δείτε την ανακοίνωση στο λινκ στα σχόλια)

Δε μας εκπλήσσει  η στάση της πλειοψηφίας των Δημοτικών Συμβούλων που θέτει εαυτόν στην υπηρεσία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και όχι στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών.

Είναι αυταπάτη και ψευδαίσθηση να νομίζει κάποιος ότι οι επενδύσεις  στις ΑΠΕ στοχεύουν στην ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, στη διασφάλιση φτηνής και επαρκούς λαϊκής κατανάλωσης, στην «οικονομική ανάπτυξη της περιοχής», στην «προστασία της δημόσιας υγείας», στην «ισόρροπη παρέμβαση του ανθρώπου στο περιβάλλον».

Η #Λαϊκή_Συσπείρωση Δήμου Σερρών στέκεται απέναντι στα σχέδιο τους και πλάι στον σερραϊκό λαό για να εμποδίσει την υλοποίηση αυτών των σχεδίων.

 


 

 

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη