Νοσοκομείο Σερρών: Δίνουν κάρτες ιδιωτών σε συγγενείς που θέλουν να μεταφέρουν με ασθενοφόρο τον ασθενή στο σπίτι


Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κώττας

 

Σιγούν οι σειρήνες των ασθενοφόρων, με το πρόβλημα της έλλειψης στο νομό Σερρών να είναι παραπάνω από μείζων και ουδείς να ευαισθητοποιείται για να δοθεί λύση.

 

Αγανακτισμένη η κ. Ελένη Διονυσίδου από το Σταθμό Αγγίστας εξιστορεί στο Infonews24 την περιπέτεια που βιώνει τις τελευταίες ημέρες η οικογένειά της.

 

Προ ημερών μεταφέρθηκε η ηλικιωμένη μητέρα της στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών, προκειμένου να νοσηλευτεί. Την ειδοποίησαν πως θα πρέπει να πάρει εξιτήριο, όχι επειδή είναι καλά στην υγεία της, αλλά επειδή δεν μπορούν να παρέμβουν περαιτέρω.

 

Πηγαίνοντας στο Νοσοκομείο Σερρών η κ. Διονυσίδου και ο σύζυγός της και αφού έγιναν όλες οι διαδικασίες για το εξιτήριο, ζήτησε να μάθει πως θα μεταφερθεί η ηλικιωμένη στο σπίτι, καθώς η κατάστασή της είναι δύσκολη.

 

Η απάντηση που έλαβε την εξόργισε. Της είπαν πως είτε θα πρέπει να περιμένει μέχρι τη Δευτέρα, είτε να καλέσει ένα ιδιωτικό ασθενοφόρο να τη μεταφέρει.

 

Μάλιστα, από το Νοσοκομείο Σερρών της έδωσαν και κάρτες από ιδιωτικές επιχειρήσεις που διαθέτουν ασθενοφόρα και κάνουν διακομιδές.

 

Η κ. Διονυσίδου επικοινώνησε με μία εξ αυτών των ιδιωτικών επιχειρήσεων και της είπαν πως η μεταφορά της ασθενούς από το Νοσοκομείο Σερρών προς τον Σταθμό Αγγίστας θα κοστίσει 180 ευρώ!

 

«Είναι δυνατόν να πάρω τον ασθενή και να πληρώσω 180 ευρώ για να πάω τον ασθενή στον Σταθμό Αγγίστας; Την προηγούμενη φορά, πάλι που νοσηλεύτηκε η γιαγιά πριν από ένα μήνα, ήρθε την πήρε το ασθενοφόρο και την έφερε πίσω ασθενοφόρο. Πήραμε και στο ΕΚΑΒ και μας είπαν ότι δεν εξυπηρετούν για να φέρουν τον ασθενή στο σπίτι. Το ασθενοφόρο του νοσοκομείου έχουν λέει ένα ή δύο ασθενοφόρα και δεν ξέρω αν έχουν βάρδιες απογευματινές, δεν ξέρω τι γίνεται, δεν υπάρχουν λένε είναι κλεισμένα» ανέφερε η κ. Διονυσίδου, η οποία πρόσθεσε: «Αντιλαμβάνομαι πως οι περισσότεροι ασθενείς όταν παίρνουν εξιτήριο μπορούν να φύγουν είτε με ταξί, είτε με αυτοκίνητο, αλλά υπάρχουν και ασθενείς που μόνο με ασθενοφόρο μπορούν να μετακινηθούν. Εδώ φοβάμαι ακόμη και να την πιάσω τη μητέρα μου, πόσω μάλλον να την μετακινήσω με αυτοκίνητο».

 

«Αντί να κοιτάξουν να λύσουν τα προβλήματα πάμε προς το χειρότερο;» αναρωτήθηκε ο σύζυγός της.

 

 

 

 

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη