Μελέτη / Ανακαλύφθηκαν μικροοργανισμοί που ευθύνονται για τις ρυτίδες του προσώπου


Ορισμένα μικρόβια που ζουν κανονικά στο δέρμα μας μπορεί να ευθύνονται για τις ρυτίδες, καθώς στην πραγματικότητα συνδέονται με ορισμένα σημάδια γήρανσης του δέρματος που δεν σχετίζονται απλώς με τη χρονολογική ηλικία, σύμφωνα με μελέτη.

 

Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Frontiers in Aging και πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Σαν Ντιέγκο σε συνεργασία με τη γαλλική εταιρεία L’Oréal.

 

Σύμφωνα με τους συγγραφείς, αυτή είναι η πρώτη μελέτη που απομονώνει συγκεκριμένα συστατικά του μικροβιώματος του δέρματος, δηλαδή την ομάδα μικροοργανισμών στο δέρμα, που σχετίζονται με την υγεία του και επομένως ανοίγει το δρόμο για τις κρέμες του μέλλοντος, αναφέρει η ΕΡΤ.

 

«Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι οι τύποι μικροβίων στο δέρμα μας αλλάζουν με την ηλικία. Το δέρμα αλλάζει επίσης φυσιολογικά με την ηλικία: για παράδειγμα, σχηματίζονται ρυτίδες και το δέρμα γίνεται πιο ξηρό.

 

«Αλλά αυτές οι αλλαγές δεν συμβαίνουν με τον ίδιο τρόπο για όλους: μερικές δείχνουν μεγαλύτερο ή νεότερο δέρμα από άλλα άτομα της ίδιας ηλικίας», εξηγεί ο Se Jin Song από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, ο οποίος συντόνισε τη μελέτη.

 

«Αυτή η μελέτη σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός στην ανάπτυξη τεχνολογιών για πιο υγιές και νεανικό δέρμα», δήλωσε ο Qian Zheng, επικεφαλής της έρευνας.

 

 

 

 

 

 

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη