ΣΥΡΙΖΑ Σερρών: «Οι αγρότες έχουν δίκαιο. Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις τους»


Τη στήριξή του στις κινητοποιήσεις αγροτών και κτηνοτρόφων εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ Σερρών.

Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του, τα δίκαια αιτήματα και η επιβίωση του αγροτικού κόσμου υπερβαίνει κόμματα και χρώματα και οφείλει να είναι πεδίο συνεννόησης και συνεργασίας.

 

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, βρίσκεται στο πλευρό των ανθρώπων του πρωτογενή τομέα που καλούνται να ανταπεξέλθουν στο απαγορευτικό υψηλό κόστος παραγωγής και την ανεξέλεγκτη κερδοσκοπία μεσαζόντων, ενώ η παραγωγή μειώνεται.

Σε μία χώρα που ζει από την αγροτική παραγωγή, το έλλειμμα στρατηγικής και σχεδίου δράσεις θέτει σε άμεσο κίνδυνο τη βιωσιμότητα των αγροτικών επιχειρήσεων. Όταν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες ανακοινώνουν ολοκληρωμένα σχέδια για την αντιμετώπιση της κρίσης και την ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα, στην Ελλάδα η κυβέρνηση διχάζει τον αγροτικό κόσμο, αναπαράγοντας μια ρητορική δήθεν ανασυγκρότησης και στήριξης που μένει στα λόγια.

Τα δίκαια αιτήματα και η επιβίωση του αγροτικού κόσμου υπερβαίνει κόμματα και χρώματα και οφείλει να είναι πεδίο συνεννόησης και συνεργασίας. Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ας αφήσει τις μικροπολιτικές τακτικές κι ας ασχοληθεί σοβαρά με τα προβλήματα του».

 

 

 

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη