Αγρότες / Στους δρόμους από την Γαλλία μέχρι την Λιθουανία


Στους δρόμους βρίσκονται οι Ευρωπαίοι αγρότες με αιχμή τον αθέμιτο ανταγωνισμό που προκάλεσε η στήριξη της ΕΕ στα ουκρανικά αγροτικά προϊόντα, προσθετικά των ήδη οξυμένων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, κυρίως λόγω του ενεργειακού κόστους.

 

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ χαρακτηριστικά, από την αύξηση του κόστους καυσίμων και της φορολογίας έως τους αυστηρούς πράσινους κανονισμούς, οι Γάλλοι αγρότες παρουσίασαν τα αιτήματά τους στον πρωθυπουργό, Αττάλ, ο οποίος προσπαθεί να ηρεμήσει τα πνεύματα, καθώς το Παρίσι τρέμει στην προοπτική μίας αναβίωσης της αναταραχής που προκάλεσαν τα κίτρινα γιλέκα.

 

Εκτός των Γάλλων, στους δρόμους έχουν βγει εδώ και μέρες Γερμανοί, Πολωνοί, Ρουμάνοι, Ολλανδοί, Ιταλοί, αλλά και Λιθουανοί αγρότες.

 

Οι υπουργοί Γεωργίας συνεδριάζουν στις Βρυξέλλες, με βασικό θέμα τη στήριξη προς τα Ουκρανικά αγροτικά προϊόντα, που τελικά δημιούργησε αθέμιτο ανταγωνισμό για τους ευρωπαίους αγρότες και, κυρίως, τους Πολωνούς.

 

Στόχος των Βρυξελλών είναι να βρεθεί λύση πριν εκατομμύρια ευρωπαίοι πολίτες πάνε στις κάλπες για να αναδείξουν την επόμενη ευρωβουλή.

 

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη