Παρουσιάστηκε στις Σέρρες η πρώτη δράση από το νέο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας


H πρώτη δράση ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας από το νέο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, παρουσιάστηκε το απόγευμα της Πέμπτης 22 Φεβρουαρίου, στις Σέρρες και πιο συγκεκριμένα στο Επιμελητηριακό Μέγαρο των Σερρών.

 

Συνολικά, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, μέσω του προγράμματος είναι διαθέσιμα για να απορροφηθούν 65 εκατομμύρια ευρώ.

 

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα του προγράμματος, που στόχο έχει την ενίσχυση και στήριξη της επιχειρηματικότητας.

 

Ο επιχορηγούμενος προϋπολογισμός για κάθε επενδυτικό σχέδιο είναι από 60.000 ευρώ έως και 400.000 ευρώ, ενώ το ποσοστό της χρηματοδότησης ανέρχεται στο 45% του συνολικού προϋπολογισμού κάθε επενδυτικού σχεδίου.

 

Οι τομείς παρέμβασης, επιχειρήσεις των οποίων ενισχύει η συγκεκριμένη δράση: καινοτομία και ψηφιακές τεχνολογίες, περιβάλλον, αειφόρος ενέργεια και κυκλική οικονομία, τουρισμός και πολιτισμός, οπτικοακουστικές παραγωγές και κινηματογραφική βιομηχανία, μεταφορές και εφοδιαστική αλυσίδα, αγροδιατροφή, φάρμακα και βιοεπιστήμες.

 

 

 

 

 

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη