Σε αντίθεση με τον Μητροπολίτη Μακάριο / Δημόσια έκκληση του Μητροπολίτη Σερρών στον Α/ΓΕΕΘΑ για τα πρώην στρατόπεδα: «Αποδώστε στον Σερραϊκό λαό, αυτά που του ανήκουν»


Δημόσια έκκληση για τους χώρους του πρώην στρατοπέδου Παπαλουκά απηύθυνε  στον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Δημήτριο Χούπη, ο Μητροπολίτης Σερρών & Νιγρίτης Θεολόγος, κατά τη διάρκεια της ομιλίας τους, στον Πανηγυρικό Εσπερινό που τελέστηκε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό των Αγίων Θεοδώρων, το απόγευμα της Παρασκευής 22 Μαρτίου.

 

Λίγο πριν αποδώσει την ανωτέρα διάκριση της τοπικής Εκκλησίας, στον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, ο Ποιμενάρχης των Σερρών, αναφέρθηκε στο αίτημα που υπάρχει για την παραχώρηση του πρώην Στρατοπέδου Παπαλουκά, στο Δήμο Σερρών. Ο κ.κ. Θεολόγος κάλεσε τον Α/ΓΕΕΘΑ με ρεαλισμό, δικαιοσύνη και με πλατισμό της καρδιάς να αποδώσει στον Σερραϊκό λαό, αυτά που του ανήκουν.

 

Συγκριμένα, ο Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης ανέφερε: «Γνωρίζετε ότι η πόλη των Σερρών δια της αξιοτίμου κ. Δημάρχου Σερρών και των παλαιοτέρων δημοτικών αρχόντων έχει υποβάλει ένα αίτημα σε εσάς. Σ’ αυτήν την παράκληση όπως καλώς γνωρίζετε έρχομαι και εγώ να συμβάλω με όλη την καρδιά μου και να σας παρακαλέσω με ρεαλισμό, με δικαιοσύνη αλλά και με πλατισμόν της καρδιάς, να θέλετε να αποδώσετε στον Σερραϊκό λαό, αυτά που του ανήκουν τους χώρους δηλαδή εκείνους, οι οποίοι καταλλήλως αξιοποιούμενοι θα δοθούν στον σερραϊκό λαό για να ψυχαγωγείται, για να αναπαύεται, για να αθλείται, για να τρυγάνει τους γλυκούς καρπούς του πολιτισμού. Αναμένουμε από εσάς τη Δικαιοσύνη να αποδώσετε αυτά που ανήκουν στην πόλη και στον Λαόν. Σ’ αυτό το αίτημα που είναι κοινό όλων μας, η Εκκλησία είναι παρούσα, συνοδεύουσα  και επισφραγίζουσα με τη δική της παράκληση το αίτημά μας».

Σε αντίθετη κατεύθυνση κινείται ο Μητροπολίτης Μακάριος ο οποίος αποφεύγει να κάνει την δική του υπέρβαση και να αποδώσει στον Σιδηροκαστρινό λαό την πρώην Λέσχη Αξιωματικών Σιδηροκάστρου. 

 

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη