Τέμπη / Αποφυλακίζεται ο επιθεωρητής του ΟΣΕ Λάρισας


Aποφυλακίζεται ο προϊστάμενος του Τμήματος Επιθεώρησης Λάρισας της Υπηρεσίας Υποστήριξης Κυκλοφορίας Κεντρικής και Νοτίου Ελλάδος του ΟΣΕ, ο οποίος ήταν προσωρινά κρατούμενος μετά την απολογία του για το δυστύχημα των Τεμπών,με απόφαση του Συμβουλίου Εφετών Λάρισας.

 

Συγκεκριμένα, το δικαστικό συμβούλιο έκανε δεκτό το αίτημα αποφυλάκισης, ωστόσο του επέβαλε τρία περιοριστικά μέτρα: την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, τον κατ’ οίκον περιορισμό και την καταβολή του χρηματικού ποσού των 20.000 ευρώ ως εγγύηση, όπως ανέφερε ο δικηγόρος του Θέμης Σοφός.

 

Όπως είχε αναφέρει στην αίτηση αποφυλάκισής του ο προϊστάμενος Επιθεώρησης Λάρισας η κράτησή του ικανοποιούσε μόνο την κοινή γνώμη. Είχε αναφέρει χαρακτηριστικά: «με μοναδικό στόχο την ικανοποίηση της κοινής γνώμης και δεν ερείδεται σε πραγματικά περιστατικά, ούτε καν στον νόμο».

 

Επιπλέον, στις δηλώσεις του είχε πει πως είναι το εξιλαστήριο θύμα. της υπόθεσης προσθέτοντας ότι: «Η έλλειψη χρηματοδότησης για τη συντήρηση της υποδομής, σε συνδυασμό με τη σοβαρή έλλειψη προσωπικού, δημιουργεί εκρηκτικό μείγμα, το οποίο ανέκαθεν προβλημάτιζε τους εργαζομένους για τις επιπτώσεις που θα έχει στην ομαλή λειτουργία επιβατικών και εμπορικών αμαξοστοιχιών».

 

 

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη