Δ.Σ. Σερρών: Διένεξη μετά… μουσικής με «φόντο» τη φιλαρμονική- Ταΐρης προς Παλάζη: «Γιατί δυναμιτίζεις το κλίμα;»


Ρεπορτάζ: Ζωή Χειμωνίδου- Infonews24

 

Η ερώτηση του Δημοτικού Συμβούλου της μείζονος αντιπολίτευσης Γιώργου Ταΐρη, για το μέλλον της φιλαρμονικής του Δήμου Σερρών, ήταν αρκετή για «πυροδοτήσει το κλίμα» στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών, ενώ η τοποθέτηση της Αντιδημάρχου Πολιτισμού και πρώην Προέδρου της ΚΕΔΗΣ Χρυσάνθης Παλάζη ήταν αρκετή για «κουρδίσει» (χρησιμοποιώντας μουσικούς όρους), τον κ. Γιώργο Ταΐρη.

 

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας κατάθεσης ερωτήσεων, πριν την έναρξη συζήτησης των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, ο Δημοτικός Σύμβουλος της αντιπολίτευσης Γιώργος Ταΐρης επεσήμανε πως η φιλαρμονική δεν υφίσταται, δεν γίνονται πρόβες, δεν υπάρχουν παιδιά, δεν υπάρχει αρχιμουσικός με συνέπεια να μην συμμετέχει σε εκδηλώσεις του Δήμου.

 

Ο ίδιος κατέθεσε το ερώτημα ποιο πλάνο υπάρχει σχετικά με τη φιλαρμονική και τι σκοπεύει να πράξει η Δημοτική Αρχή, σε σχέση με την επαναλειτουργία της φιλαρμονικής.

 

Ο κ. Ταΐρης διευκρίνισε πως το ερώτημά του δεν έχει αντιπολιτευτικό «τόνο», αλλά πως προέκυψε από το γεγονός πως επίκεινται εκδηλώσεις, στις οποίες είναι απαραίτητη η παρουσία της φιλαρμονικής.

«Προφανώς θα πρέπει να ενημερωθούν και οι γονείς των παιδιών και τα ίδια τα παιδιά και οι πρόεδροι των κοινοτήτων τι μέλλει γενέσθαι» ανέφερε ο κ. Γιώργος Ταΐρης.

 

Απαντώντας καταρχάς, στο ερώτημα του κ. Ταΐρη, η Δήμαρχος Σερρών Βαρβάρα Μητλιάγκα υπογράμμισε πως ασχολήθηκε προσωπικά με το ζήτημα, και πρόσθεσε πως είναι ένα από τα προβλήματα που «κληρονόμησε» η σημερινή δημοτική αρχή από την προηγούμενη, διευκρινίζοντας πως το αναφέρει αυτό χωρίς κακή διάθεση.

 

Σύμφωνα με την Δήμαρχο Σερρών, δεν μπορούσε μέχρι τώρα και δεν μπορεί ακόμη και τώρα να γίνει πρόσληψη, γιατί καταργήθηκε η ΚΕΔΗΣ και δεν υπάρχει στον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου Σερρών ως θέση στο Δήμο Σερρών πλέον, θέση αρχιμουσικού, η οποία σχεδιάζοντας το νέο οργανισμό εσωτερικής υπηρεσίας έχει προβλεφθεί.

 

Από τον Ιούνιο και μετά, οπότε και θα ψηφισθεί και ο νέος Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας, θα μπορεί να προκηρυχθεί η θέση κανονικά.

 

«Συμμερίζομαι τις ανησυχίες σας και κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια, γιατί καταλαβαίνουμε την ανάγκη να υπάρχει. Επίσης υπάρχει ένα ανθρώπινο δυναμικό στην πόλη μας, παιδιά και μουσικοί που έπαιζαν στη φιλαρμονική, που περιμένουν εδώ και καιρό με αγωνία, τι ακριβώς θα γίνει. Έχουμε κάνει συζήτηση με τους ανθρώπους. Ήταν επιλογή μας να μην βρούμε μία μεσοβέζικη λύση Έχουμε κάνει μια πρόβλεψη που θα προχωρήσει από εδώ και πέρα για να καλυφθεί το χρονικό διάστημα μέχρι το τέλος της χρονιάς 31/12/2024 και θεωρούμε ότι μέχρι τότε η προκήρυξη που θα ‘τρέξει’ προφανώς από τον Ιούνιο και μετά, θα έχει φέρει αποτέλεσμα και θα έχουμε πλέον μια μόνιμη φιλαρμονική στο Δήμο Σερρών» υποστήριξε η Δήμαρχος Σερρών.

 

Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Χρυσάνθη Παλάζη ανέφερε αρχικά στην τοποθέτησή της, πως όταν έφυγε από την ΚΕΔΗΣ, η φιλαρμονική αριθμούσε περίπου 110 παιδιά, τα οποία χωρίς καμία άλλη δέσμευση ή υποχρέωση συμμετείχαν σε πάρα πολλές εκδηλώσεις, ενώ για την καταγραφή των γεγονότων- όπως είπε- αναφέρθηκε στην εκδίκαση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας- Θράκης, επισημαίνοντας πως όταν συνέβη, από την πλευρά της ΚΕΔΗΣ δεν υπήρξε νομική εκπροσώπηση, δεν παρέστη κάποιος για να υπερασπιστεί την επιχείρηση.

 

Σύμφωνα με την κ. Παλάζη, για το διάστημα μέχρι τη δημιουργία του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας, έχει προβλεφθεί και ήδη δρομολογείται, να «περάσει» από την επόμενη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής, η δέσμευση πίστωσης για την ανάθεση σε συγκεκριμένους μουσικούς που πληρούν τα προσόντα και πρόσθεσε: «Εκείνο όμως που είναι σίγουρο. είναι ότι χάθηκε πολύτιμος χρόνος στο διάστημα από τις 5 Ιουλίου που ‘βγήκε’ η απόφαση της Αποκεντρωμένης και μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, γιατί όταν πρόκειται για εθελοντική συμμετοχή, τα παιδιά και οι οικογένειες ήταν εξαιρετικά απογοητευμένα από τη εν γένει στάση. Αυτό, λοιπόν, θα προσπαθήσουμε να ‘θεραπεύσουμε’, ώστε να επαναλειτουργήσει κάτι το οποίο αποτελούσε ‘κόσμημα’ για την πόλη κι επίσης να καταγράψω ότι η ιδεολογία των στολών της φιλαρμονικής, πάλι προέκυψε με τη δική μου πρωτοβουλία κι επί της θητείας σας δεν ολοκληρώθηκε και το ξέρετε πάρα πολύ καλά».

 

Η τοποθέτηση της κ. Παλάζη, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κ. Γιώργου Ταΐρη, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Γιατί δυναμιτίζεις το κλίμα; Έκανα μια ερώτηση για τη φιλαρμονική κι εσείς μας είπατε την ιστορία σας στην ΚΕΔΗΣ. Εσείς προσλάβατε τον αρχιμουσικό, εσείς τον διώξατε, εσάς πήγε να κάνει καταγγελία, εσείς βριζόσασταν όλη τη μέρα. Δηλαδή εσείς αφήσατε τη φιλαρμονική με 100 μαθητές κι εμείς τα διώξαμε; Σοβαρά μιλάτε τώρα;».

 

Στη συζήτηση παρενέβη και ο Δημοτικός Σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης Βασίλης Κατιρτζόγλου δηλώνοντας χαρακτηριστικά πως με την τοποθέτησή της η κ. Παλάζη τον υποχρεώνει να πάρει το λόγο και υπογράμμισε: «Τα παιδιά μου είναι στη φιλαρμονική όλο το προηγούμενο διάστημα και μπορώ να γνωρίζω με κάθε λεπτομέρεια και τι μηνύματα στέλνατε στα παιδιά και τι μηνύματα έστελναν οι μουσικοί στα παιδιά και τι απαντούσε ο ένας και ο άλλος. Μην αρχίσουμε να κάνουμε τέτοιου είδους συζήτηση. Και να μην αναφερθούμε τι μηνύματα ανταλλάχθηκαν τις προηγούμενες μέρες με τους μουσικούς και με τα παιδιά και την προσπάθεια της τελευταίας στιγμής που θυμηθήκατε τη φιλαρμονική τρεις μέρες πριν την παρέλαση, για να υπάρξει έστω κάποια φιλαρμονική».

 

 

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη