Δήμος Σερρών: Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Γ. Νυχτοπάτης- «Casus belli» η μη συμμετοχή του Β. Χρυσανθίδη στις συναντήσεις & η προσφυγή στο ΣτΕ (Βίντεο)


Ρεπορτάζ: Ζωή Χειμωνίδου- Infonews24

Γ. Νυχτοπάτης: «Χάσαμε στο εκλογοδικείο. Με το στανιό να είμαστε στην εξουσία;»

«Φωτιά» στο αυτοδιοικητικό «σκηνικό» του Δήμου Σερρών έβαλε ο τέως Αντιδήμαρχος Γιώργος Νυχτοπάτης, ο οποίος κατέθεσε σήμερα την αίτηση ανεξαρτητοποίησής του από την παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης «Συμμαχία Σερραίων» του κ. Αλέξανδρου Χρυσάφη.

 

Με την ανεξαρτητοποίηση, ουσιαστικά επιβεβαιώνονται οι… ψίθυροι που έκαναν λόγο για «πολεμικό» κλίμα στις τάξεις της παράταξης.

 

• Η προσφυγή στο ΣτΕ

 

Η ενδεχόμενη προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας, μετά την «ηχηρή» απόρριψη της ένστασης από το Εκλογοδικείο, ήταν ένας από τους βασικούς λόγους, που ώθησαν τον κ. Νυχτοπάτη σε ανεξαρτητοποίηση.

 

Ο ίδιος εκτιμά πως αρκετοί από αυτούς που ψήφισαν την παράταξη, δεν ήθελαν να την ψηφίσουν και πως αυτός ήταν ο λόγος που ο ίδιος προέταξε για τη διαφωνία του με το ενδεχόμενο προσφυγής στο ΣτΕ, προκειμένου να προσβληθεί η απόφαση του Εκλογοδικείου.

 

«Θέλουν να πάνε. Πολύ ευχαρίστως. Αλλά από την ώρα που διαφωνούμε σε αυτό, λέω ότι δεν μπορώ να παραμείνω σε μια ομάδα κι αν αύριο κερδίσει παράδειγμα στο ΣτΕ να έρθω και να πω ‘κοιτάξτε εγώ εδώ είμαι τώρα και θέλω να διοικήσουμε μαζί’. Δεν είναι λογική αυτή και είναι ένας πολύ σοβαρός λόγος για τον οποίο διαφωνώ» ανέφερε ο κ. Γιώργος Νυχτοπάτης και τόνισε με έμφαση: «Χάσαμε στο εκλογοδικείο. Με το στανιό να είμαστε στην εξουσία; Αυτή είναι η δική μου εκτίμηση, δεν σημαίνει ότι είναι σωστή».

 

Οι τρεις που, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της παράταξης, διαχώρισαν ευθέως τη θέση τους και δήλωσαν αντίθετοι στο ενδεχόμενο προσφυγής στο ΣτΕ ήταν οι κ.κ. Νυχτοπάτης, Καρακολίδης και Ταΐρης.

 

• Στα «κάγκελα» για τη μη συμμετοχή του Β. Χρυσανθίδη στις συνεδριάσεις της παράταξης

 

Οι προεκλογικές «μετεγγραφές», που αποτελούσαν μάλιστα και προσωπική επιλογή του κ. Αλέξανδρου Χρυσάφη, «έσπειραν» τη… διχόνοια στις τάξεις της παράταξης.

 

Ο κ. Γιώργος Νυχτοπάτης ανέφερε πως συναντήθηκε δύο φορές με τον κ. Χρυσάφη και πως ο μοναδικός όρος που έθεσε, για να συνεχίσει η ομάδα, είναι στις συναντήσεις που πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη, να συμμετέχει ο κ. Βασίλης Χρυσανθίδης.

 

«Είναι μέλος της δημοτικής επιτροπής, του έκανε την τιμή ο δήμαρχος, τον ψήφισε η δημοτική μας ομάδα κι από την ώρα που μας εκπροσωπεί δεν ήρθε σε καμία από τις συναντήσεις μας για να μας ενημερώνει και να τον ενημερώνουμε. Έμαθα, μάλιστα, ότι έστειλε ένα έγγραφο που έλεγε ότι ‘εγώ δεν πρόκειται να ξαναρθώ γιατί θα είναι ο Νυχτοπάτης κι ο Χαλκιόπουλος’» δήλωσε ο κ. Νυχτοπάτης, ο οποίος πρόσθεσε πως τον συγκεκριμένο όρο τον δέχθηκε ο κ. Χρυσάφης, ο οποίος- μάλιστα- ανακοίνωσε κάποια στιγμή στη δημοτική ομάδα, πως αν ο κ. Χρυσανθίδης δεν παρευρίσκεται στις συνεδριάσεις, θα πρέπει να διαγραφεί από την παράταξη.

 

Ο κ. Νυχτοπάτης δήλωσε με νόημα πως «από την ώρα που δεν είδα διάθεση ή τόλμη να φύγει ο κ. Χρυσανθίδης ή έστω με κάποιον τρόπο να τον υποχρεώσουν να έρθει, λέω ‘δεν μπορώ άλλο σ’ αυτή την ομάδα, να φύγω’», ενώ αναφέρθηκε στην προσωπική του «κόκκινη γραμμή» που έθεσε:

«Ακόμη κι αν είναι θυμωμένος με μένα ή τον κ. Χαλκιόπουλο δεν είναι λόγος για να μην έρχεται στην ομάδα που τον τίμησε και τον έκανε μέλος στο πιο σημαντικό όργανο του δήμου που είναι η δημοτική επιτροπή. Αν ήταν θυμωμένος θα μπορούσε να πει ‘δεν συμμετέχω στο όργανο, παραμένω στην ομάδα ή φεύγω από την ομάδα’. Και να θέλουμε να εκπροσωπούμε την ομάδα και να μην ερχόμαστε, ποιος λογικός άνθρωπος το δέχεται αυτό; Η ‘Συμμαχία’ το δέχεται απ’ ότι βλέπω. Εγώ δεν το δέχομαι. Ήταν μια ‘κόκκινη γραμμή’. Δεν μπορώ να δεχτώ ένας άνθρωπος να εκπροσωπεί εμένα και την ομάδα χωρίς να έρχεται να μας ενημερώνει. Είναι τόσο απαξιωτικό και υποτιμητικό. Καταρχάς κι ο ίδιος πως το δέχεται;»,

 

• Η «επίθεση» από τον Γ. Τουρτούρα

 

Ο κ. Νυχτοπάτης αναφέρθηκε και στην «επίθεση» που δέχθηκε από τον μέχρι πρόσφατα «Σύμμαχό» του και τέως Αντιδήμαρχο Γιάννη Τουρτούρα.

«Ο Γ. Τουρτούρας είπε ‘κόψε τα παιχνιδάκια σου’ κι αυτό με πείραξε πάρα πολύ, γιατί εγώ δεν παίζω παιχνιδάκια κι ό,τι λέω, το λέω ευθέως» ανέφερε ο κ. Γιώργος Νυχτοπάτης.

 

 


Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη