Σεμινάριο στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ηράκλειας για την πρόληψη ατυχημάτων στο σχολείο και στο σπίτι


 Υλοποιήθηκε το σεμινάριο- ενημέρωση με θέμα «Την πρόληψη ατυχημάτων στο σχολείο και στο σπίτι», από τον Παιδίατρο του Κέντρου Υγείας Ηράκλειας κ. Αθανάσιο Βούτσα, στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ηράκλειας την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024. Η θεματική ενότητα αναπτύχθηκε μετά από πρόσκληση της Διευθύντριας του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ηράκλειας κα Καλλιόπης Κωνσταντίνου και το παρακολούθησαν όλες οι τάξεις του Δημοτικού.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Κέντρο Υγείας Ηράκλειας έλαβε έγκριση για υλοποίηση «Παρεμβάσεων ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης στο μαθητικό πληθυσμό στο πλαίσιο αγωγής υγείας» της περιοχής, για το τρέχον σχολικό έτος 2023-2024.

 

Η ενημέρωση που παρείχε στα παιδιά ο παιδίατρος κ.Βούτσας ήταν σχετικά με την πρόληψη ατυχημάτων που είναι ένας σημαντικός παράγοντας για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας των παιδιών. Αυτή η ενημέρωση περιλάμβανε τόσο γενικές οδηγίες όσο και συγκεκριμένες προφυλάξεις που τα παιδιά πρέπει να λαμβάνουν τόσο στο σχολείο όσο και στο σπίτι.

 

Για το σχολείο ο παιδίατρος επισήμανε τα εξής σημεία για την πρόληψη ατυχημάτων:

1) Ασφάλεια στην αυλή και το γήπεδο: Ενθάρρυνε τα παιδιά να παίζουν με ασφάλεια, να αποφεύγουν τα απότομα παιχνίδια και να χρησιμοποιούν τα παιχνίδια με τον σωστό τρόπο.

2) Ασφαλής μετακίνηση μέσα στο σχολείο: Συμβούλεψε τα παιδιά να προσέχουν το περιβάλλον τους κατά τη μετακίνηση μέσα στο σχολείο, να μην τρέχουν στους διαδρόμους και να χρησιμοποιούν τις σκάλες με προσοχή.

3) Αποφυγή τραυματισμών στη γυμναστική: Έδωσε οδηγίες στα παιδιά να χρησιμοποιούν τον εξοπλισμό γυμναστικής με τον σωστό τρόπο και να αποφεύγουν τις επικίνδυνες επαφές και σπρωξίματα.

 

Για το σπίτι οι συμβουλές πρόληψης ατυχημάτων ήταν:

1) Ασφάλεια στο σπίτι: Ενθάρρυνε τη χρήση ασφαλών παιχνιδιών και κλειδαριών σε ντουλάπια με επικίνδυνα αντικείμενα.

2) Ασφάλεια στην κουζίνα: Παρότρυνε τα παιδιά στη σωστή χρήση των ηλεκτρικών συσκευών και στην προσοχή τους κατά το μαγείρεμα.

3) Ασφάλεια κατά την πρόσβαση σε φάρμακα και καθαριστικά: Παρότρυνε τα επικίνδυνα υλικά να παραμείνουν μακριά από τα παιδιά, τους μίλησε για τη σοβαρότητα της χρήσης αυτών των ουσιών και να φροντίζουν να μην έχουν πρόσβαση σε αυτά.

 

Διευκρινίζεται ότι οι ανωτέρω δράσεις πραγματοποιούνται με τη μορφή και τη θεματολογία που έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Υγείας και περιλαμβάνουν συγκεκριμένο οπτικοακουστικό υλικό που παρέχεται από το Υπουργείο.

 

 

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη