Βουλή / Στο αυτόφωρο ο Κωνσταντίνος Φλώρος μετά τον ξυλοδαρμό του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης


Προσήχθη τελικά και κρατείται στη ΓΑΔΑ με εντολή του Προέδρου της Βουλής Κωνσταντίνου Τασούλα ο πρώην βουλευτής των Σπαρτιατών Κωνσταντίνος Φλώρος, μετά το πρωτοφανές περιστατικό μέσα στη Βουλή, όπου επιτέθηκε και γρονθοκόπησε τον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Βασίλη Γραμμένο.

 

Νωρίτερα, ο Κωνσταντίνος Τασούλας ζήτησε την ανώτερη ποινή που προβλέπει ο κανονισμός της Βουλής, δηλαδή την αποβολή του Κωνσταντίνου Φλώρου από το κοινοβούλιο για 15 ημέρες.

 

«Ο Κανονισμός της Βουλής δεν προβλέπει την κτηνώδη συμπεριφορά, γι’ αυτό είναι επιεικής. Το πιο βαρύ που μπορώ να επιβάλω είναι να τον απομακρύνω με τη φρουρά για 15 μέρες από τις εργασίες του Σώματος. Χάδι έναντι της χυδαιότητας!» είπε ο κ. Τασούλας τονίζοντας ότι θα υπάρξει άρση ασυλίας και θα αντιμετωπίσει ποινικές ευθύνες.

 

Σημειώνεται ότι στην Ολομέλεια διεξαγόταν συζήτηση για το αίτημα άρσης ασυλίας του Κυριάκου Βελόπουλου έπειτα από αίτημα του πατέρα του Κωνσταντίνου Φλώρου. Έτσι, οι τόνοι ανέβηκαν στη Βουλή, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει το άγριο αυτό επεισόδιο.

Αντιμέτωπος με φυλάκιση δέκα ετών;

 

Σχετικά με το ποινικό σκέλος της υπόθεσης, όπως εξήγησε ο Κωνσταντίνος Τασούλας, το άρθρο 157 του Ποινικού Κώδικα προβλέπει ότι όποιος βιαιοπραγεί εναντίον μέλους της Βουλής τιμωρείται με κάθειρξη έως και 10 έτη. Επισήμανε επίσης ότι η ασυλία βουλευτή καλύπτει πλημμελήματα αλλά όχι αυτόφωρα κακουργήματα, και έτσι «μπορούμε να παραπέμψουμε τον δράστη αυτής της χυδαίας και βάρβαρης επίθεσης για αυτόφωρο κακούργημα».

 

Όπως είπε ο κ. Τασούλας χαρακτηριστικά, «έδωσα εντολή στην φρουρά της Βουλής, να οδηγηθεί ενώπιον των αρχών και να εξηγηθεί με βάση τα πραγματικά περιστατικά, ότι στοιχειοθετείται κατά τη γνώμη μας η περίπτωση της βιαιοπραγίας, εναντίον μέλους του κοινοβουλίου κατά την άσκηση των καθηκόντων του, ώστε να μη θεωρηθεί ότι προστατεύεται από την ασυλία, που είναι για πλημμελήματα αλλά όχι αυτόφωρα κακουργήματα βάσει του Συντάγματος».

Τι προκάλεσε το επεισόδιο στη Βουλή

 

Πριν το επεισόδιο έγινε ο εξής διάλογος μέσα στην αίθουσα της Ολομέλειας:

 

Κωνσταντίνος Φλώρος : Αυτό θα το κρίνουν οι δικαστές.

Β. Γραμμένος : Βούλωσε το εσύ σκουπίδι

Κ. Φλώρος : Άντε

Β. Γραμμένος: Γ@@ τη μάνα σου… Εσένα τη μανούλα σου θα τη γα@@@ θα σε πάω και με τα βραχιολάκια μέσα θα το θυμάσαι παλιόπ@@

 

 

 

 

 

 

 

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη