Γιώργος Σταθάκης απο Σέρρες / Θα τιμωρηθεί η κυβέρνηση στις ευρωεκλογές


Κρίση μεγάλη θα περάσει μετά τις εκλογές η κυβέρνηση καθώς θα τιμωρηθεί στις ευρωεκλογές προέβλεψε απο τις Σέρρες ο πρώην υπουργός και υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά Γιώργος Σταθάκης.

Ο πρώην υπουργός σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης , αναφέρθηκε στα μεγάλα οικονομικά προβλήματα , την διάλυση του ΕΣΥ , της μείωση του κράτους δικαίου και την κρίση των θεσμών.

Τόνισε πως αιχμή του δόρατος για τη Νέα Αριστερά είναι :

 Η οικονομική πολιτική και η αποτυχία της κυβέρνησης , η οποία είναι υπεύθυνη για την ακρίβεια , για τον πληθωρισμό υπερκερδών , με αποτέλεσμα εκατομμύρια νοικοκυριά να δυσκολεύονται να επιβιώσουν. Σημείωσε πως απαιτείται αλλαγή οικονομικής πολιτικής , με το κόστος της κρίσης να το πληρώσουν οι κάτοχοι του πλούτου  και ενίσχυση του Κοινωνικού κράτους.

Τα θέματα πολέμου και ειρήνης. Στόχος μα ειναι η αποκλιμάκωση του πολέμου στην Ουκρανία και τη Γάζα, κάνοντας λόγω για γενοκτονία στον  λαό της Παλαιστίνης.

Η Ε.Ε. αντιμετωπίζει μια κρίση, και κινείται σε λάθος κατεύθυνση καθώς επικρατεί η συντηρητική παράταξη , η οποία εδω και χρόνια παράγει συνεχώς προβλήματα.

Στόχος της Νέας Αριστεράς στις ευρωεκλογές είναι να εχει μια ισχυρή παρουσία για την επόμενη ημέρα , ωστε να συμβάλει στην ανασύνθεση της κεντροαριστεράς , η οποία θα πρέπει να ειναι ισχυρή απέναντι στη Ν.Δ.

Αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως μετά τις ευρωεκλογές οι εξελίξεις η μετάλλαξη του θα είναι ραγδαία.  

Ο κ. Σταθάκης αναφέρθηκε και στο θέμα των Τεμπών επεσήμανε πως ειναι αδιανόητο ο κ. Καραμανλής να μην αναλαμβάνει τις πολιτικές του ευθύνες και τον κάλεσε απο τις Σέρρες να παραιτηθεί.

Το απόγευμα ο πρώην υπουργός παρευρέθηκε στα εγκαίνια των γραφείων της Νομαρχιακής Επιτροπής του κόμματος και μίλησε σε μέλη και φίλους της Νέας Αριστεράς.

 








 

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη