Super League / Ο Πανσερραϊκός εξασφάλισε και μαθηματικά την παραμονή, 2-1 τον υποβιβασμένο ΠΑΣ Γιάννινα


Ο Πανσερραϊκός επικράτησε 2-1 του ΠΑΣ Γιάννινα, στο παιχνίδι που έριξε την αυλαία της 5ης αγωνιστικής των playouts της Super League και πλέον εξασφάλισε μαθηματικά την παραμονή του στην κατηγορία, ενώ ταυτόχρονα ανέβηκε στην 1η θέση της βαθμολογίας του μίνι πρωταθλήματος.

 

Από την άλλη η ομάδα των Ιωαννίνων, από χθες και με βάση τα αποτελέσματα των άλλων ομάδων, έχει ήδη υποβιβαστεί.

 

Για τους γηπεδούχους ο Τομάς με υπέροχο γκολ και ο Ουάρντα με εκτέλεση πέναλτι, σκόραραν δστο πρώτο ημίχρονο, ενώ για τους φιλοξενούμενους μείωσε ο Κοντέ στο δεύτερο μέρος, επίσης με εκτέλεση πέναλτι.

 

Με 4-4-2 παρέταξε τον Πανσερραϊκό ο Γκαρσία. Ο Κατσίκας ήταν κάτω από τα δοκάρια, Δεληγιαννίδης και Αυλωνίτης στα στόπερ, ενώ Μπέργκστρομ και Πεταυράκης ήταν στα άκρα της άμυνας. Ουεντραόγκο και Οικονόμου στα χαφ, Τομάς και Ουάρντα στα «φτερά», με τους Άλεξιτς και Μπετανκόρ στη γραμμή κρούσης.

 

Με 4-3-3 ο ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Αθανασίου ήταν κάτω από τα δοκάρια, Παντελάκης και Εραμούσπε στο κέντρο της άμυνας, ενώ Σόρια και Κιάκος στα άκρα της άμυνας, με τους Τζίνο, Ριένστρα και Καραχάλιο να βρίσκονται στα χαφ, Λέο, Ροσέρο και Κόντε στη γραμμή κρούσης.

Ο αγώνας

 

ο Πανσερραϊκός είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων στο ξεκίνημα, αλλά δεν αξιοποίησε την υπεροχή του και τις καλές στιγμές που του παρουσιάστηκαν για να φτάσει στο γκολ, ώσπου στο 22’ είδε τον ΠΑΣ να έχει δοκάρι με συρτό σουτ του Ροσέρο.

 

Έπειτα από αυτή την εξέλιξη, οι γηπεδούχοι άρχισαν να πιέζουν ακόμα περισσότερο και στο 29’ βρήκαν τελικά τον δρόμο για τα αντίπαλα δίχτυα και έφτασαν στο 1-0.

 

Ο Τομάς έπιασε ένα εντυπωσιακό σουτ με το αριστερό, αρκετά μέτρα έξω από την αντίπαλη περιοχή και νίκησε τον Αθανασίου.

 

Δεν έμειναν όμως μόνο εκεί οι γηπεδούχοι, αφού λίγο πριν την εκπνοή του 45λέπτου διπλασίασαν τα τέρματά τους. Ο Πεταυράκης βρήκε τον Μπετανκόρ στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΣ, ο Αθανασίου τον ανέτρεψε και ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι αφού συμβουλεύτηκε και το VAR. Ο Ουάρντα ανέλαβε την εκτέλεση και έκανε το 2-0.

 

Στην επανάληψη ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με τον Πανσερραϊκό να έχει τον έλεγχο του ματς. Στο 65’ οι φιλοξενούμενοι μείωσαν τελικά σε 2-1 και έδωσαν νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι.

 

Ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Δεληγιαννίδη στον Λεό και ο Κόντε το μετέτρεψε σε γκολ.

 

Το τέρμα αυτό αναπτέρωσε το ηθικό του ΠΑΣ, που στο 69’ άγγιξε και την ισοφάριση, αλλά ο Γούλερι πρόλαβε κι έδιωξε στη γραμμή από την επιθετική προσπάθεια του Εραμούσπε.

 

Ο Πανσερραϊκός «φρέσκαρε» εν συνεχεία τον άξονά του και τη μεσοεπιθετική του γραμμή και ως το φινάλε διαχειρίστηκε το παιχνίδι, πανηγυρίζοντας τη νίκη που σήμανε και την παραμονή του στην κατηγορία.

 

Δείτε εδώ τα γκολ και τις καλύτερες φάσεις

 

Πανσερραϊκός (Πάμπλο Γκαρσία): Κατσίκας – Μπέργκστρομ, Δεληγγιανίδης, Αυλωνίτης, Πεταυράκης, Ουεντραόγκο, Οικονόμου (78’ Στάικος), Τομάς (89’ Ντανκερλούι), Ουάρντα – Αλεξιτς (78’ Χατζηστραβός), Μπετανκόρ (66’ Γούλερι)

 

ΠΑΣ Γιάννινα (Νιχάλης Γρηγορίου): Αθανασίου – Σόρια, Παντελάκης (49’ λ.τρ. Μπακαδήμας), Εραμούσπε, Κιάκος (46’ Πανάγου) – Τζίνο (59’ Μπαγκάλα), Ριένστρα (46’ Κύρκος), Καραχάλιος – Λεό (72’ Παμλίδης), Ροσέρο, Κόντε

 

Διαιτητής: Ευστάθιος Γκορτσίλας (Μακεδονίας)

 

Βοηθοί: Αχιλλέας Νίκζας (Λάρισας), Νικόλαος Τοροσιάδης (Μακεδονίας)

 

4ος Διαιτητής: Κωνσταντίνος Πουλικίδης (Δράμας)

 

VAR: Ιωάννης Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)

 

AVAR: Πέτρος Πάτρας (Μακεδονίας)

 

 

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη