Βέλγιο / Οι εργαζόμενοι στην κρατική τηλεόραση διέκοψαν τη μετάδοση της Eurovision με μήνυμα αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό


Σε μία εντυπωσιακή, όσο και συγκινητική κίνηση αλληλεγγύης προς τον σφαγιαζόμενο παλαιστινιακό λαό, οι εργαζόμενοι της κρατικής τηλεόρασης του Βελγίου για την φλαμανδική κοινότητα, VRT, διέκοψαν αργά το βράδυ της Πέμπτης τη μετάδοση της Eurovision, απαιτώντας κατάπαυση του πυρός στη Γάζα.

 

Η VRT, που μεταδίδει στα φλαμανδικά, διέκοψε τον δεύτερο ημιτελικό της Eurovision που διεξήχθη στο Μάλμε της Σουηδίας για να διαμαρτυρηθεί για τις επιθέσεις του Ισραήλ στη Γάζα.

 

«Πρόκειται για μια συνδικαλιστική δράση. Καταδικάζουμε τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από το ισραηλινό κράτος. Επιπλέον, το Ισραήλ καταστρέφει την ελευθερία του Τύπου. Ως εκ τούτου, διακόπτουμε προσωρινά την εκπομπή μας. Τώρα, παύση πυρός», έγραφε το κείμενο που εμφανίστηκε στις οθόνες των τηλεοράσεων, όπως μεταδίδει το Anadolu

 

Δύο Βέλγοι υπουργοί είχαν προηγουμένως εκφράσει την πεποίθησή τους ότι το Ισραήλ δεν πρέπει να συμμετάσχει στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision όσο συνεχίζονται οι επιθέσεις του κατά των αμάχων στη Γάζα.

 

Οι καλλιτέχνες που εκπροσωπούν το Βέλγιο, την Πορτογαλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιρλανδία, την Ελβετία, τη Νορβηγία, τη Δανία, τη Λιθουανία, τη Φινλανδία και τον Άγιο Μαρίνο στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision είχαν ζητήσει επείγουσα κατάπαυση του πυρός στη Γάζα.

 

Φορείς και συλλογικότητες από πολλές ευρωπαϊκές χώρες είχαν ζητήσει να απαγορευτεί η συμμετοχή του Ισραήλ στον τελικό του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, ο οποίος θα διεξαχθεί στο Μάλμε στις 11 Μαΐου.

 

 

 

 

 

 

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη