Ανοίγει τον Σεπτέμβριο το κολυμβητήριο Σερρών;- Τι ανακοίνωσε η Δήμαρχος


Ρεπορτάζ: Ζωή Χειμωνίδου- Infonews24

 

Στις εξελίξεις για το πολύπαθο κολυμβητήριο Σερρών, στην κοιλάδα Αγίων Αναργύρων, αναφέρθηκε η Δήμαρχος Σερρών Βαρβάρα Μητλιάγκα, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών.

 

Όπως ανέφερε η Δήμαρχος Σερρών κλήθηκαν εξειδικευμένοι επιστήμονες που εκπόνησαν μελέτες σε συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, ενώ ανακοίνωσε πως προχωρά τις επόμενες μέρες η αποκατάσταση.

 

«Πρόκειται- για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια- για μία αποκατάσταση που θα αποτελέσει όχι μία επιφανειακή κάλυψη, αλλά για μια αποκατάσταση που είναι μέρος μιας γενικότερης αποκατάστασης και αναστύλωσης του κολυμβητηρίου, με σκοπό να καταφέρουμε το κολυμβητήριο να λειτουργήσει απρόσκοπτα καθ’ όλη τη διάρκεια της επόμενης κολυμβητικής χρονιάς, από Σεπτέμβριο, δηλαδή, μέχρι και το καλοκαίρι, χωρίς κίνδυνο, γιατί βασική προτεραιότητα είναι η ασφάλεια και σε αυτό δεν κάνουμε καμία απολύτως έκπτωση» υπογράμμισε η Δήμαρχος Σερρών.

 

Σύμφωνα με την κ. Μητλιάγκα, ένας από τους λόγους που σημειώνεται καθυστέρηση τις τελευταίες εβδομάδες, είναι γιατί γίνεται προσπάθεια και έχει βρεθεί λύση να στηθούν ειδικού τύπου σκαλωσιές, ώστε να μην χρειαστεί να αδειάσει η πισίνα, καθώς θα υπήρχε κίνδυνος συστολών διαστολών, φαινόμενο που εμφανίσθηκε και πέρυσι κι αυτό θα οδηγούσε στη διαδικασία αποκατάστασης της πισίνας που θα καθυστερούσε ακόμη περισσότερο την όλη διαδικασία.

 

Όπως ανακοίνωσε η Δήμαρχος Σερρών, εφόσον προχωρήσουν οι διαδικασίες με την ένδειξη του κατεπείγοντος, θα εγκατασταθεί το συνεργείο μέσα στον Ιούλιο και ο σχεδιασμός είναι να ανοίξει το κολυμβητήριο τον Σεπτέμβριο με ασφάλεια για όλη την κολυμβητική σεζόν.

 

Παράλληλα, ο Δήμος Σερρών ζήτησε τις μετακινήσεις των κολυμβητών στις πισίνες Σιδηροκάστρου και Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης, προκειμένου να τις καλύψει οικονομικά.

 

Το ιστορικό

 

Η Δήμαρχος Σερρών αναφέρθηκε και στο ιστορικό τονίζοντας καταρχάς πως το κολυμβητήριο τα τελευταία χρόνια ανοίγει και κλείνει συχνά και πως το 2019, όταν ανέλαβε ο κ. Χρυσάφης, ήταν κλειστό και κατά τη διάρκεια της προηγούμενης δημαρχιακής θητείας, το κολυμβητήριο «έβγαλε» πολλαπλά προβλήματα, για τα οποία προφανώς φταίει η φθορά, ο χρόνος και οι κακές συντηρήσεις που έγιναν χρόνια τώρα.

 

«Προφανώς αυτό δεν είναι ευθύνη που την κουβαλάει μία μόνο δημοτική αρχή» υπογράμμισε με έμφαση η κ. Μητλιάγκα.

 

Το κολυμβητήριο άνοιξε τον Δεκέμβριο του 2023 και είχε άδεια για να λειτουργήσει μέχρι τέλη Ιουλίου, ώστε να γίνουν μετά οι προγραμματισμένες εργασίες συντήρησης και να μπορέσει να λειτουργήσει ξανά για τη σεζόν της επόμενης κολυμβητικής περιόδου.

 

Στις 31 Μαρτίου 2024, σημειώθηκε πτώση ενός μεγάλου κομματιού μπετόν από την οροφή που αν και εκείνη την ώρα είχαν προπόνηση μικρά παιδάκια, ευτυχώς έπεσε δίπλα και όχι πάνω σε κάποιο παιδί, με αποτέλεσμα να ληφθεί άμεσα η απόφαση για κλείσιμο του κολυμβητηρίου και στη συνέχεια η Επιτροπή Καταλληλότητας αποφάσισε την επ’ αόριστο διακοπή λειτουργίας του και αφού εξέτασε και αφού εξέτασε το κολυμβητήριο, το Πάσχα έστειλε στις υπηρεσίες του Δήμου, έγγραφο με το οποίο πρότεινε κάποιες εργασίες και αλλαγές και βελτιώσεις που πρέπει να γίνουν στα δομικά χαρακτηριστικά του κτηρίου για να μπορέσει να λειτουργήσει με ασφάλεια.

 

«Αυτό που αντιμετωπίσαμε και αντιμετωπίσατε και εσείς ως δημοτική αρχή είναι η αφόρητη πολιτική πίεση του κόσμου, που αγαπά και χρειάζεται την κολύμβηση. Μπήκαμε στη λογική να συζητήσουμε το κατά πόσο είναι πραγματικά προβληματικό αυτό το κτήριο. Στο τεχνικό πρόγραμμα που συντάχθηκε από την προηγούμενη δημοτική αρχή υπήρχε η πρόβλεψη μιας μελέτης στατικής επάρκειας του κτηρίου που πρέπει να γίνει, καθώς αυτό το κτίριο έχει μια φθίνουσα πορεία, μεγάλη φθορά και πρέπει κάποια στιγμή να αποκατασταθεί ολικά. Δυστυχώς κατά την άποψή μου η πίεση και η ανάγκη να ικανοποιήσουμε την πραγματικά σεβαστή ανάγκη των δημοτών να έχουν κολυμβητήριο, μας έκανε να καταφεύγουμε σε εύκολες και επιφανειακές τεχνικά λύσεις, οι οποίες όμως δεν εξασφάλιζαν την παύση της φθοράς» υποστήριξε η Δήμαρχος Σερρών Βαρβάρα Μητλιάγκα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη