Απορρίφθηκε από την Αποκεντρωμένη η ένσταση της «Συμμαχίας Σερραίων» κατά της συνεδρίασης λογοδοσίας του Δ.Σ. Σερρών


• Β. Μητλιάγκα προς «Συμμαχία Σερραίων»: «Να σεβαστούμε τη διαδικασία και την επόμενη φορά να είστε κι εσείς χωρίς κορώνες ανούσιες».

 

Την απόρριψη της ένστασης της παράταξης «Συμμαχία Σερραίων», από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας- Θράκης, ανακοίνωσε η Δήμαρχος Σερρών Βαρβάρα Μητλιάγκα, κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών, την περασμένη Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024.

 

Στις 15 Μαΐου πραγματοποιήθηκε η 20η Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής για το δεύτερο δίμηνο. Η συγκεκριμένη συνεδρίαση «σημαδεύτηκε» από την αποχώρηση της παράταξης του τέως Δημάρχου Αλέξανδρου Χρυσάφη «Συμμαχία Σερραίων».

 

Ο κ. Χρυσάφης είχε χαρακτηρίσει τότε παράτυπη τη συνεδρίαση, πως δεν θα τη νομιμοποιούσαν με την παρουσία τους και πως τα όργανα θα αποφάσιζαν για τη νομιμότητα, προαναγγέλλοντας επί της ουσίας την προσφυγή της παράταξής του στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας- Θράκης, κατά της συνεδρίασης. (Διαβάστε ΕΔΩ το σχετικό ρεπορτάζ του Infonews24 για τη συνεδρίαση της 15ης Μαΐου 2024)

 

Στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών, στις 19 Ιουνίου, η Δήμαρχος Σερρών Βαρβάρα Μητλιάγκα ανακοίνωσε πως η αίτηση- ένσταση απορρίφθηκε από την Αποκεντρωμένη, γιατί- όπως είπε- αναγνωρίσθηκε ότι είναι μια διαδικασία που δεν μπαίνει στα στεγανά μιας κλασικής συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ η ίδια απηύθυνε έκκληση προς την αντιπολίτευση λέγοντας χαρακτηριστικά: «Θα παρακαλέσω την αντιπολίτευση να παραστεί στις επόμενες συνεδριάσεις λογοδοσίας και να προσπαθήσει να αποφύγει τις ανούσιες και άσκοπες κινήσεις και προσφυγές, γιατί αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η ουσία και η ουσία είναι να γίνονται αυτές οι συνεδριάσεις και πολιτισμένα να τα συζητάμε. Να σεβαστούμε τη διαδικασία και την επόμενη φορά να είστε κι εσείς χωρίς κορώνες ανούσιες».

 

 

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη