Ρωσία / Μπλοκάρει την πρόσβαση σε κρατικά ελληνικά ΜΜΕ


Η Ρωσία μπλόκαρε την πρόσβαση, από τη ρωσική επικράτεια, στο ertnews.gr και το ert.gr σε αντίποινα για τον αποκλεισμό από την Ευρωπαϊκή Ένωση ρωσικών πρακτορείων και ιστοσελίδων, όπως μετέδωσε το ΕΡΤnews την Τρίτη.

 

Επίσης, η Ρωσία μπλόκαρε και τρία κυπριακά ΜΜΕ. Τα Μέσα στα οποία πλέον δεν θα επιτρέπεται η πρόσβαση  είναι το site της δεύτερης σε κυκλοφορία εφημερίδας «ΠΟΛΙΤΗΣ», το (ελληνόγλωσσο) σάιτ Cyprus Times και η ιστοσελίδα της (αγγλόγλωσσης) εφημερίδας Cyprus Mail.

 

Τον περασμένο Μάρτιο, η Ρωσία διέκοψε την πρόσβαση σε ιστότοπους πολλών ξένων ειδησεογραφικών οργανισμών, όπως του BBC, της Φωνής της Αμερικής, του Radio Free Europe/Radio Liberty, της Deutsche Welle και άλλων μέσων ενημέρωσης, επειδή διέδιδαν, όπως ισχυρίστηκε, ψευδείς πληροφορίες σχετικά με τον πόλεμό της στην Ουκρανία.

 

Η Ρωσία έχει επανειλημμένα παραπονεθεί ότι οι δυτικοί οργανισμοί μέσων ενημέρωσης προσφέρουν μια μερική – και συχνά αντιρωσική – εικόνα του κόσμου, ενώ δεν θέτουν ποτέ τους δικούς τους ηγέτες προ των ευθυνών τους για καταστροφικούς ξένους πολέμους, όπως το Ιράκ και η διαφθορά, είχαν τονίσει οι Ρωσικές Αρχές στο πρακτορείο Reuters.

 

«Η πρόσβαση έχει περιοριστεί σε πλήθος πληροφοριακών πηγών που ανήκουν σε ξένους», ανέφερε τότε σε ανακοίνωσή του το Παρατηρητήριο Ρωσικών Επικοινωνιών Roskomnadzor.

 

«Οι λόγοι για τον περιορισμό της πρόσβασης σε αυτούς τους πληροφοριακούς πόρους στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας ήταν η σκόπιμη και συστηματική κυκλοφορία υλικού που περιέχει ψευδείς πληροφορίες», όπως υπογραμμίστηκε, όπως επίσης και το ότι οι οργανισμοί μέσων ενημέρωσης διέδιδαν ψευδή στοιχεία σχετικά με «την ουσία της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία, τη μορφή της, και τις μεθόδους των πολεμικών επιχειρήσεων».

 

 

 

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη