Μηνυτήρια αναφορά για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος κατέθεσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος


Μηνυτήρια αναφορά για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος κατέθεσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος.

 

Συγκεκριμένα, η Ομοσπονδία αναφέρει:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΥΠΣ στην τακτική του συνεδρίαση της 03-07-2024 (μεταξύ άλλων) αποφάσισε την υποβολή μηνυτήριας αναφοράς για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος κατά παντός υπευθύνου αρμόδιου παράγοντα του Πυροσβεστικού Σώματος εμπλέκεται σε:

 

1. Παράνομες επιφυλακές. Σαν τέτοιες νοούνται αυτές που διατάσσονται χωρίς την ύπαρξη συμβάντος ή με συμβάν τέτοιας κλίμακας που να μην δικαιολογεί επιφυλακή ή προληπτικά με βάση ασαφείς μετεωρολογικές προβλέψεις.

2. Παράνομη καταστρατήγηση ωραρίου, όπως ενδεικτικά η εφαρμογή του μη προβλεπόμενου συστήματος «μία – μία», η προφορική αλλαγή του δείκτη από «2 – 5», η μη χορήγηση ημέρας ανάπαυσης, η κλήση για εργασία σε μέρα ανάπαυσης κλπ .

3. Παράνομες μετακινήσεις προσωπικού.

4. Παράλειψη διοικητικής μέριμνας σε συμβάντα.

5. Παράνομες μεταθέσεις υπαλλήλων ( υπαλλήλων που δεν επέστρεψαν από μετάθεση υπό την επίκληση του «υπεράριθμου», συνδικαλιστών που προστατεύονται κλπ).

 

Καλούνται οι πρωτοβάθμιες Ενώσεις και υπάλληλοι που θίγονται να αποστείλουν άμεσα και μέσα σε 5 ημέρες στοιχεία που έχουν υποπέσει στην αντίληψη τους αναφορικά με τα παραπάνω για την τεκμηρίωση της αναφοράς. ΑΦΟΥ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗ ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ. Έτσι ώστε να σταλεί σαφές και αποφασιστικό μήνυμα ότι η υπομονή του πυροσβέστη απέναντι στην αναλγησία και την παρανομία έχει πια εξαντληθεί .

Παρακαλούμε για τις ενέργειες σας και την ενημέρωση των συναδέλφων».

 

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη