Δήμος Αμφίπολης: «Αγκάθι» η φοίτηση μαθητών σε σχολεία γειτονικών δήμων ή ακόμη και νομών;


Να αλλάξει τα… δεδομένα στη φοίτηση μαθητών σε σχολεία γειτονικών δήμων ακόμη και νομών, επιχειρεί ο Δήμος Αμφίπολης.

 

Το ζήτημα συζητήθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμφίπολης στις 26 Ιουνίου, με αφορμή το θέμα της ημερήσιας διάταξης που αφορούσε στην υποχρεωτική εγγραφή αποφοίτων Δημοτικού Σχολείου Νέων Κερδυλλίων, στο Γυμνάσιο Παλαιοκώμης.

 

Στην εισήγησή του, ο Δήμαρχος Αμφίπολης Στέργιος Φραστανλής, ανέφερε καταρχάς πως το Δημοτικό Σχολείο Νέων Κερδυλλίων ανήκει στα διοικητικά όρια του Δήμου Αμφίπολης και συγκεκριμένα στην Δημοτική Ενότητα Δήμου Αμφίπολης, στην οποία λειτουργεί το Γυμνάσιο Παλαιοκώμης, το οποίο είναι και το πλησιέστερο Γυμνάσιο καθώς απέχει 13,6 χιλιόμετρα, το αμέσως επόμενο είναι το Γυμνάσιο Ασπροβάλτας που απέχει 15,4 χιλιόμετρα και στην συνέχεια το Γυμνάσιο Μαυροθάλασσας που απέχει 17 χιλιόμετρα.

 

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Αμφίπολης, παρόλο που το Γυμνάσιο Παλαιοκώμης είναι το Γυμνάσιο, στο οποίο με βάσει την υπεύθυνη δήλωση μόνιμης κατοικίας των γονέων είναι το σχολείο που εξυπηρετεί τους απόφοιτους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Νέων Κερδυλλίων, αλλά και το πλησιέστερο χιλιομετρικά, κανείς από τους μαθητές που έχουν αποφοιτήσει από το Δημοτικό Σχολείο Νέων Κερδυλλίων δεν έχει εγγραφεί στο Γυμνάσιο Παλαιοκώμης αλλά κατά παράδοξο τρόπο εγγράφονται σε Γυμνάσια άλλων γειτονικών Δήμων και συγκεκριμένα στα Γυμνάσια Ασπροβάλτας και Μαυροθάλασσας.

 

Ο κ. Στέργιος Φραστανλής πρότεινε τα εξής:

• Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών αντί της υπεύθυνη δήλωσης για την μόνιμη κατοικία να ζητεί βεβαίωση μόνιμης κατοικίας, η οποία εκδίδεται από τον Δήμο μόνιμης διαμονής της οικογένειας του μαθητή/τριας και η οποία εκδίδεται νόμιμα βάσει του Ν.3463/2006, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει.

• Το Δημοτικό Συμβούλιο λάβει σχετική απόφαση ώστε:

-Οι μαθητές που αποφοιτούν από το Δημοτικό Σχολείο Νέων Κερδυλλίων να εγγράφονται υποχρεωτικά στο Γυμνάσιο Παλαιοκώμης.

-Η απόφαση να κοινοποιηθεί στην Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών η οποία θα πρέπει να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την υλοποίηση της.

 

Ο Αντιδήμαρχος Προσωπικού Ιορδάνης Παπαδόπουλος έλαβε το λόγο και ανέφερε τα εξής: «Εδώ και αρκετά χρονιά αντιμετωπίζουμε το ίδιο σχεδόν πρόβλημα και δεν είδα να δείχνετε το ίδιο ενδιαφέρον με το Δημοτικό Σχολείο της Νέας Μπάφρας και της Συμβολής, όπου τα παιδιά του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου της Συμβολής δεν φοιτούν στο σχολείο της Νέας Μπάφρας, αλλά του Φωτολίβους Δράμας».

 

Απαντώντας, ο Δήμαρχος Αμφίπολης πρότεινε τα παιδιά της Συμβολής, από την στιγμή που δεν λειτουργεί Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο στο Δημοτικό Διαμέρισμα στην Συμβολή, να εγγράφονται στον Παιδικό Σταθμό και αντίστοιχα στο Δημοτικό Σχολείο της Νέας Μπάφρας.

 

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αμφίπολης αποφάσισε κατά πλειοψηφία και ενέκρινε τα εξής:

• Να ζητεί βεβαίωση μόνιμης κατοικίας η Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών αντί της υπεύθυνη δήλωσης για την μόνιμη κατοικία, η οποία εκδίδεται από τον Δήμο μόνιμης διαμονής της οικογένειας του μαθητή/τριας και η οποία εκδίδεται νόμιμα βάσει του Ν.3463/2006, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει.

• Οι μαθητές που αποφοιτούν από το Δημοτικό Σχολείο Νέων Κερδυλλίων να εγγράφονται υποχρεωτικά στο Γυμνάσιο Παλαιοκώμης.

• Οι μαθητές του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου Συμβολής να εγγράφονται υποχρεωτικά στο Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο Νέας Μπάφρας.

• Η απόφαση να κοινοποιηθεί στην Δ/νσεις Πρωτοβάθμιας – Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών η οποία θα πρέπει να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την υλοποίηση της.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ Άννα Άντσιου και Ελένη Πατσιά ψήφισαν «παρών».

 

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη