Κύκλωμα εκβιαστών / Πώς δρούσε η σπείρα που απειλούσε ιδιοκτήτες επιχειρήσεων και σπιτιών


Λεπτομέρειες για τη δράση του κυκλώματος εκβιαστών στο οποίο συμμετείχαν δημόσιοι υπάλληλοι βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

 

Όπως έχει αποκαλυφθεί στο κύκλωμα συμμετείχαν υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού και του Δήμου Αθηναίων ανάμεσά τους και υπάλληλος της πολεοδομίας που έκανε εξυπηρετήσεις παίρνοντας μεγάλα χρηματικά ποσά από ιδιοκτήτες καταστημάτων, ξενοδοχείων και σπιτιών που έκαναν οικοδομικές εργασίες.

 

Σημειώνεται ότι σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Πολιτισμού ανέστειλε τα καθήκοντα των υπαλλήλων του, ενώ και το ΠΑΣΟΚ προχώρησε στη διαγραφή δύο μελών του που φέρονται να έχουν συμμετοχή στο κύκλωμα.

Πως δρούσε το κύκλωμα

 

Όπως αποκαλύπτει η ΕΡΤ για τη δράση του κυκλώματος, σε περιπτώσεις που οι καταστηματάρχες και οι ξενοδόχοι, δεν δέχονταν να ενταχθούν υπό την προστασία της οργάνωσης, τα μέλη του κυκλώματος απειλούσαν ότι θα διενεργηθούν έλεγχοι στις επιχειρήσεις τους, θα βεβαιωθούν παραβάσεις.

 

Τα χρήματα φαίνεται ότι τα λάμβανε ο αδελφός μίας 43χρονης συλληφθείσας που είχε ηγετικό ρόλο στο κύκλωμα και στη συνέχεια τα έκρυβε στο σπίτι της μητέρας τους.

 

Οι δωροδοκίες στους δημόσιους υπαλλήλους γίνονταν είτε σε εξωτερικούς, είτε σε κλειστούς χώρους όπου θα ήταν αδύνατο να τους δει κάποιος, όπως σε τουαλέτες καταστημάτων και σε αυτοκίνητα.

Η καταγγελία που ξεκίνησε την έρευνα

 

Η καταγγελία από την οποία άρχισε η έρευνα για το κύκλωμα έγινε από επιχειρηματία στο κέντρο της Αθήνας, ο οποίος περιέγραψε μία γυναίκα που συστηνόταν ως Νάνσυ, η οποία ανέφερε στους μαγαζάτορες ότι μπορεί να μεσολαβήσει, ώστε να μη σφραγιστεί η επιχείρηση τους, αλλά εννοείται με το αζημίωτο.

 

Μετά από έρευνα της ΕΛΑΣ αποκαλύφθηκε μία πολυμελή συμμορία από ιδιώτες και δημοσίους υπαλλήλους, με αρχηγoύς μια 43χρονη γυναίκα από την Πάτρα και έναν 64χρονο άνδρα από την Αθήνα, ο οποίος είχε ως βασικό ρόλο την καθοδήγηση Τμηματάρχη Δημοτικού Αστυνομικού Τμήματος, για να δρα στο πλαίσιο της οργάνωσης.

 

Από την ακρόαση των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων των 14 συλληφθέντων, προκύπτει ότι είχαν στρατολογηθεί για την Οργάνωση, μέλη από Δημόσιες Υπηρεσίες, καθώς και από την Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού.

 

 

 

 

 

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη