«Έπεσε» η υπογραφή του Υπουργού Μετανάστευσης για τη χρηματοδότηση του νέου προπονητικού κολυμβητηρίου στις Σέρρες


Τη χρηματοδότηση για το νέο προπονητικό κολυμβητήριο στο Αθλητικό Πάρκο Ομόνοιας, στο Δήμο Σερρών, ενέκρινε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νίκος Παναγιωτόπουλος.

 

Συγκεκριμένα, ενέκρινε την αίτηση του Δήμου Σερρών για την χρηματοδότηση από το Ταμείο Αλληλεγγύης του άρθρου 196 του ν. 4662/2020 του έργου με τίτλο: «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ».

 

Ο εγκεκριμένος προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται συνολικά στο ποσό του ενός εκατομμυρίου οκτακοσίων χιλιάδων ευρώ (1.800.000,00€), συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, με εκτιμώμενο χρόνο υλοποίησης τους οκτώ (8) μήνες από την υπογραφή της εν λόγω σύμβασης και η συνολική χρηματοδότηση θα γίνει μέχρι του ως άνω εγκεκριμένου ποσού.

 

Το νέο προπονητικό κολυμβητήριο σχεδιάζεται να χωροθετηθεί δίπλα στο υπό ανέγερση κολυμβητήριο του Αθλητικού Πάρκου Ομόνοιας, για το οποίο έχουν ήδη δεσμευθεί πόροι από τον τέως Υπουργό Υποδομών Κώστα Καραμανλή. Πρόκειται για νέο σύγχρονο προπονητήριο υγρού στίβου, με πισίνα 25 μέτρων και από τη στιγμή που η πρόταση εγκρίθηκε από το Υπουργείο Μετανάστευσης, σε λιγότερο από 12 μήνες, η πόλη των Σερρών αναμένεται να αποκτήσει ένα καινούριο προπονητικό κέντρο κολύμβησης, όπως ανέφερε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών στις 29 Μαΐου 2024, η Δήμαρχος Σερρών Βαρβάρα Μητλιάγκα. Επίσης, στην ίδια συνεδρίαση, η κ. Μητλιάγκα είχε διευκρινίσει πως όταν και εφόσον γίνει δεκτή η πρόταση, δεν θα γίνει απ’ ευθείας ανάθεση με διαπραγμάτευση, αλλά θα διενεργηθεί κανονικός διαγωνισμός (διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ του Infonews24 για τη συνεδρίαση της 29ης Μαΐου πατώντας ΕΔΩ).

 

Το συγκεκριμένο έργο θα καλυφθεί από το Ταμείο Αλληλεγγύης, τα έργα του οποίου έχουν την έννοια της ανταποδοτικότητας, σε περιοχές που φιλοξενούν δομές μεταναστών.

 

 

 

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη