Αριστείδης Φλώρος / Νέα καταδίκη για τα πλαστά πιστοποιητικά αποφυλάκισης


Με απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων καταδικάστηκαν ο κ. Αριστείδης Φλώρος και όλοι οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι στην πολύκροτη υπόθεση των αποφυλακίσεων με πλαστά ιατρικά πιστοποιητικά. Ανάμεσα τους, οι γιατροί που χορήγησαν τα πιστοποιητικά και ο γνωστός βαρυποινίτης Δημ. Ναστούλης.

 

Το σκάνδαλο ήρθε για πρώτη φορά στο φως της δημοσιότητας μετά την αμφιλεγόμενη απελευθέρωση του Φλώρου, η οποία προκάλεσε τότε δημόσια κατακραυγή. Το 2018, ο κ. Φλώρος κατάφερε να εξασφαλίσει την αποφυλάκισή του μέσω της υποβολής παραποιημένων ιατρικών εγγράφων που υποστήριζαν ότι έπασχε από σοβαρά προβλήματα υγείας.

 

Η έρευνα που ακολούθησε αποκάλυψε ένα πλέγμα διαπλοκής στο οποίο συμμετείχαν γιατροί, υπάλληλοι των φυλακών, ακόμη και υπάλληλοι των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ).

 

Σύμφωνα με το πόρισμα του δικαστηρίου, οι γιατροί εξέδιδαν πλαστά πιστοποιητικά, με βάση τα οποία οι κρατούμενοι είχαν αναπηρία που υπερέβαινε το απαιτούμενο όριο του 67% για πρόωρη αποφυλάκιση.

 

Στον κ. Φλώρο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 22 μηνών με τριετή αναστολή ενώ στον κ. Ναστούλη ποινή φυλάκισης δώδεκα μηνών με τριετή αναστολή, για το αδίκημα της χρήσης πλαστού εγγράφου. Την ίδια ποινή επέβαλε το δικαστήριο και στη σύντροφο του κ, Ναστούλη, λογίστρια από την Ελευσίνα, η οποία κρίθηκε ένοχη για το αδίκημα της συνέργειας σε χρήση ψευδούς βεβαίωσης.

 

Ο χειρούργος του Ευαγγελισμού κ. Κουτσουρελάκης καταδικάστηκε σε 12 μήνες για τον ρόλο του στην πλαστογραφία.

 

Ένοχη κρίθηκε και η πνευμονολόγος Μαρία-Ελένη Κούναβη για το αδίκημα της ψευδούς ιατρικής πιστοποίησης. Πιστοποιούσε ότι ο Φλώρος έπασχε από χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, κάτι που διαπίστωσε έπειτα από εξέταση του ίδιου στο γραφείο της. Ο κ. Φλώρος όχι μόνο δεν έπασχε από αποφρακτική πνευμονοπάθεια αλλά ουδέποτε μετέβη στο ιατρείο της! Σε βάρος της επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών με τριετή αναστολή.

 

Υπενθυμίζεται ότι ο Αριστείδης Φλώρος που είχε καταδικαστεί σε βαριές ποινές φυλάκισης για το σκάνδαλο της Energa και επίσης είχε διωχθεί ως ηθικός αυτουργός για ληστεία και απόπειρα δολοφονίας κατά του δικηγόρου Γεωργίου Αντωνόπουλου, ζήτησε στα τέλη Ιουλίου, με εξώδικο του προς το Tvxs, να διαγραφούν 182 αναρτήσεις σχετικές με τις παραπάνω υποθέσεις που συγκλόνισαν το πανελλήνιο.

 

Το εξώδικο ζητούσε μέσα σε 3 μέρες να διαγραφούν οι αναρτήσεις αλλά και απίθανα πράγματα, όπως τη διαγραφή της γελοιογραφίας του Γιάννη Δερμεντζόγλου για το σκάνδαλο της Energa που δεν τον αναφέρει καν! Το Tvxs απάντησε ότι δεν πρόκειται να διαγράψει τις σχετικές αναρτήσεις, αλλά θα προστεθεί σημείωση η οποία θα αναφέρει ότι ο κ. Φλώρος αθωώθηκε για τις σχετικές κατηγορίες.

 

Το εξώδικο του κ. Φλώρου μοιάζει με εκφοβιστική αγωγή κατά δημοσιογράφων (SLAPPs), από αυτές που έχει πρόσφατα ξεκινήσει ο Γρηγόρης Δημητριάδης κατά του Tvxs, της Εφημερίδας των Συντακτών, των Reporters United και του Θανάση Κουκάκη. Ο πρώην διευθυντής του γραφείου και ανιψιός του πρωθυπουργού είχε διατελέσει δικηγόρος και συνέταιρος του κ. Φλώρου.

 

Με ανακοίνωση του αυτή την εβδομάδα, το International Press Institute, o παγκόσμιος οργανισμός για την προώθηση και προστασία της ελευθερίας του Τύπου «καταδικάζει σθεναρά καταχρηστικές νομικές απειλές όπως αυτή κατά του Τvxs».

 

Σχετική ανακοίνωση είχε εκδώσει και η ΕΣΗΕΑ μετά την αποστολή του εξώδικου, στην οποία αναρωτιέται «εάν οι συντάκτες του εξωδίκου μετά την απαίτησή τους για διαγραφή των ηλεκτρονικών δημοσιευμάτων θα ζητήσουν και το σκίσιμο ή το κάψιμο και των εφημερίδων που αναφέρονται στην ποινική υπόθεσή τους».

 

Εαν ο Αρειος Πάγος αθωώσει τον κ. Φλώρο, όπως έκανε με το σκάνδαλο της Energa, ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά σκάνδαλα της πρόσφατης ιστορίας, το Tvxs θα προσθέσει σχετική σημείωση στην παρούσα ανάρτηση..

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη