Περιφέρεια Ηπείρου / Δίνει 37 χιλιάδες σε εταιρεία για να κλείνει παράθυρα και πόρτες


Να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα προσπάθησε ο γαλάζιος περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης, σχετικά με τα 37 χιλιάδες ευρώ που πρόκειται να δώσει σε εταιρεία, προκειμένου υπάλληλος να κλείνει τα παράθυρα, τα φώτα και τα κλιματιστικά.

 

«Εμείς αναθέσαμε στην εταιρεία διαχείρισης της Περιφέρειας να μας βρει ένα άτομο», είπε για την πρόσληψη του εξωτερικού συνεργάτη, εξηγώντας πως, από τα 37.000 ευρώ, τα 7.000 είναι ΦΠΑ, ενώ από τα 15.000 ετησίως που είναι η αμοιβή, η εταιρεία επίσης φορολογείται, συνεπώς μειώνονται.

 

Ο ίδιος πρόσθεσε πως το ημερομίσθιο είναι το κατώτερο που δίνεται, ενώ η εταιρεία πληρώνει κανονικά τους φόρους.

 

-«Το προσωπικό μας που είναι βοηθητικό έχει πάρει σύνταξη. Το πρόγραμμα για ανέργους 55-67 αυτό τον καιρό κόπηκε. Για λόγους ασφαλείας θέλουμε ένα άτομο μέσα στο κτίριο από την ώρα που φεύγει όλος ο κόσμος το μεσημέρι. Ένας άνθρωπος που ασχολείται με την γενικότερη ασφάλεια του κτιρίου. Πρέπει να κλείνουμε κάθε μέρα όλες τις γρίλιες. Λείπει τέτοιο άτομο πολλαπλών υποθέσεων από την περιφέρεια. Δεν μπορούμε να αφήσουμε τίποτα στην τύχη του».

 

Στα σχόλια υπαλλήλων της Περιφέρειας που του αναφέρθηκαν, «γιατί δεν δίνονται αυτά τα  χρήματα για κάτι άλλο, πιο ωφέλιμο», απάντησε ότι, αυτό που δεν γνωρίζει ο κόσμος είναι ότι, «πληρώνουμε πάνω από 50.000 ευρώ τη διετία για να καθαρίζουμε τις μπογιές από το κτήριο, διότι όλες οι πορείες καταλήγουν στο κτίριό μας».

 

 

 

 

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη