Νικήτας Κακλαμάνης / Νέα «πυρά» για τα κοκκινα δάνεια – «Τα 4 από τα 5 σπίτια βρίσκονται σε κίνδυνο»


Νέα «πυρά» κατά της κυβέρνησης αλλά και προσωπικά κατά του υπουργού Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη, για το ζήτημα των κόκκινων δανείων εξαπέλυσε ο Νικήτας Κακλαμάνης, ο οποίος συνυπέγραψε μαζί άλλους 10 βουλευτές της ΝΔ την επίμαχη ερώτηση στη Βουλή.

 

«Θα ακολουθήσουν κι άλλες παρεμβάσεις βουλευτών της ΝΔ» ξεκαθάρισε μιλώντας στον Ant1 ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής.

 

Παράλληλα, δεν έκρυψε την δυσαρέσκειά του για τον τρόπο που διαχειρίστηκε ο Κωστής Χατζηδάκης την ερώτηση των 11 «γαλάζιων» στελεχών.

 

«Χαρήκαμε όλοι που σε χρόνο ρεκόρ, μέσα σε 24 ώρες, απάντησε ένας υπουργός. Μέχρι τώρα απαντούσαν μέσα στον μήνα, στο παρελθόν κάποιοι υπουργοί δεν απαντούσαν και ποτέ, όχι μόνο της ΝΔ και άλλων κομμάτων, το ξέρουν αυτό και οι κοινοβουλευτικοί συντάκτες» είπε αρχικά ο βουλευτής της ΝΔ.

 

«Στην ουσία της απάντησης, αυτή ξεκινάει με το πώς διασώθηκαν οι τράπεζες από τα κόκκινα δάνεια, ενώ εμείς ρωτούσαμε για τον κόσμο. Είχαμε κάνει 5 συγκεκριμένα ερωτήματα στα οποία δεν πήραμε απάντηση. Ήταν μια γενικόλογη απάντηση», υπογράμμισε ο Νικήτας Κακλαμάνης.

 

Στη συνέχεια, εξαπολύοντας και άλλα «καρφιά» προς τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής είπε χαρακτηριστικά: «Έγινε και μια κοινοβουλευτική απρέπεια του φίλου μου του Κωστή Χατζηδάκη, που μας παρέπεμπε σε μια ανακοίνωση που έβγαλε μια γενική γραμματέας. Στους βουλευτές δεν απαντούν οι γραμματείς, απαντούν οι υπουργοί βάζοντας την υπογραφή τους από κάτω».

 

«Σήμερα τα 4 από τα 5 σπίτια βρίσκονται εν κινδύνω. Αυτοί οι κύριοι των funds, δεν μπορείς να τους βρεις καν» υπογράμμισε ο Ν. Κακλαμάνης αναφερόμενος στις εταιρείες διαχείρισης κόκκινων δανείων. Επικαλέστηκε τέλος και μαρτυρία δημοσιογράφου που είχε λάβει καταναλωτικό δάνειο ότι «επί δύο μήνες προσπαθούσε να πάρει μια βεβαίωση».

 

 

 

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη