Μάριος Σαλμάς / Διεγράφη και επίσημα από την ΚΟ της ΝΔ – Τι δήλωσε


Διεγράφη επίσημα από την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Μάριος Σαλμάς, μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας του κόμματος.

 

Η παραπομπή του στην Επιτροπή αφορούσε αντικοινοβουλευτική, αντικομματική και αντισυναδελφική συμπεριφορά.

 

Στη δήλωσή του ο κ. Σαλμάς ανέφερε τα εξής: «Αν με διαγράψει ο κ. Μητσοτακης γιατί αντέδρασα για τις περιουσίες που χάνονται για τα κόκκινα δάνεια, επειδή αντιτάχθηκα στη woke ατζέντα για τα ομόφυλα, επειδή του ζήτησα να ελέγξει τα καρτέλ στην ακρίβεια, τότε είναι τιμή μου. Αν όμως το κάνει για να στείλει μήνυμα σε άλλους, είναι απαράδεκτο. Αν χρησιμοποιείται ως πρόφαση το ότι ανέδειξα φωτογραφικό διαγωνισμό του υπουργείου Πολιτισμού που σκανδαλωδώς ανατέθηκε σε εταιρεία, τότε να δηλώσω και να θυμίσω ότι ο έλεγχος των βουλευτών και η απεριόριστη ελευθερία λόγου είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο και σε καμία περίπτωση δεν συνιστά λόγο διαγραφής».

 

Σε ερώτηση εάν θα παραδώσει την έδρα, απάντησε: «Νομίζετε ότι πρέπει να σταματήσω τη μάχη για τους πολλούς;».

 

Αφορμή για την παραπομπή του κ. Σαλμά στάθηκαν δηλώσεις του σε τηλεοπτικές συνεντεύξεις του περί φωτογραφικών διαγωνισμών που αφορούσαν τα κυλικεία των υπουργείων Πολιτισμού και Υγείας, με επιθέσεις στον Κωστή Χατζηδάκη, τον Αδωνι Γεωργιάδη αλλά και τη Λινα Μενδώνη.

 

Υπενθυμίζεται πως ο Μάριος Σαλμάς ήταν και ο βουλευτής που στην θερμή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας μετά τις ευρωεκλογές είχε ασκήσει την πιο σκληρή κριτική απευθυνόμενος προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντάς του ότι «το επιτελικό κράτος είστε εσείς με πέντε συνεργάτες σας» και πως οι πολιτικές της κυβέρνησης «εξυπηρετούν τα συμφέροντα των λίγων».

 

Με τη διαγραφή του το Μαξίμου πετά το γάντι και στους υπόλοιπους βουλευτές που ζητούν αλλαγές πολιτικής και οι οποίοι δεν εξαντλούνται στους 11 που υπέγραψαν την ερώτηση για τα «κόκκινα δάνεια».

 

Θεωρείται όμως δύσκολο να ανακόψει την φόρα που έχουν πάρει τα πράγματα εντός ΝΔ όπως και αντίστοιχες νέες πρωτοβουλίες βουλευτών καθώς μετά τις ευρωεκλογές έχει ανοίξει δημοσίως πια η σύγκρουση δεξιών και κεντρογενών. Όπως διαμηνύουν, δε, κάποιοι από τους 11 βουλευτές στόχος τους δεν είναι σε καμία περίπτωση η έξοδος από το κόμμα – «δεν θα κάνουμε σε κανέναν την χάρη να φύγουμε» λέει χαρακτηριστικά ένας εξ αυτών – αλλά η πίεση προς την κυβέρνηση προκειμένου να επιστρέψει στον λαϊκό και πατριωτικό χαρακτήρα της παράταξης.

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη