Μιχάλης Κατρίνης από Σέρρες: «Σε αυτές τις εκλογές ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας θα επανασυνδεθεί με το ΠΑΣΟΚ»


Ρεπορτάζ: Ζωή Χειμωνίδου- Infonews24

 

Την αισιοδοξία ότι σε αυτές τις εκλογές ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας θα επανασυνδεθεί με το ΠΑΣΟΚ, θα δώσει στο ΠΑΣΟΚ την ώθηση και τη δύναμη να είναι η μεγάλη παράταξη, να είναι το κίνημα αυτό που μπορεί όντως να είναι το αντίπαλο δέος και η εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης για τη ΝΔ, εξέφρασε ο υποψήφιος για την προεδρία του κινήματος Μιχάλης Κατρίνης, κατά την επίσκεψή του  στις Σέρρες.

 

Με φανερά τα θετικά… vibes από την πρόσφατη τηλεμαχία μεταξύ των έξι υποψηφίων Προέδρων, ο κ. Μιχάλης Κατρίνης, κατέθεσε από τις Σέρρες, τη δική του πρόταση για την επόμενη μέρα του ΠΑΣΟΚ.

 

Ο κ. Κατρίνης υποστήριξε καταρχάς ότι μόνο το ΠΑΣΟΚ μπορεί να είναι εναλλακτική πρόταση την επόμενη μέρα και πως είναι ένα κόμμα που έχει μεγάλη παρακαταθήκη και μεγάλη πορεία στο ελληνικό, πολιτικό στερέωμα και πως θα έκανε ολέθριο λάθος αν δεν μετέφραζε σωστά τα μηνύματα της κοινωνίας και των πολιτών, όπως αυτά εστάλησαν στις πρόσφατες ευρωεκλογές.

 

Σύμφωνα με τον υποψήφιο Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Κατρίνη, δύο ήταν τα μηνύματα που έστειλαν οι πολίτες στις ευρωεκλογές.

Το πρώτο μήνυμα ήταν ότι κουράστηκαν με τη ΝΔ, με τις ίδιες εξαγγελίες και υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα, με τα ίδια πρόσωπα που θεωρούν ότι επικοινωνιακά και μόνο μπορούν να διαχειριστούν την καθημερινότητα και τα προβλήματα, αλλά δεν αλλάζει τίποτα.

Το δεύτερο μήνυμα είναι ότι θέλουν μια παράταξη που δεν είναι κόμμα καταγραφής, δεν είναι ένα μικρομεσαίο κόμμα που «παλεύει» για τη δεύτερη θέση, αλλά πως θέλουν ένα κόμμα εξουσίας, που μπορεί να είναι πραγματική «απειλή» για τη ΝΔ, με αξιόπιστα και συγκροτημένα πρόσωπα που είναι ικανά να κυβερνήσουν, γιατί αυτά που λένε τα εννοούν.

 

Ο κ. Κατρίνης, μπορεί να μην ονομάτισε, αλλά έδειξε με το… δάχτυλο και έβαλε στο «κάδρο», τους συνυποψήφιους που επιλέγει να… κοντραριστεί ευθέως και πρόκειται για τους: Νίκο Ανδρουλάκη, Άννα Διαμαντοπούλου και Χάρη Δούκα.

 

Τι είπε mot à mot για τους τρεις συνυποψηφίους του;

 

Για Νίκο Ανδρουλάκη: «Αναρωτιέμαι, μπορεί να κάνει αποτελεσματική αντιπολίτευση κάποιος που είχε αυτή τη δυνατότητα εδώ και 2,5 χρόνια, αλλά δεν εκμεταλλεύθηκε τη μεγάλη πτώση της ΝΔ και την καθίζηση του ΣΥΡΙΖΑ; Δεν μιλάμε με υποθέσεις. Μιλάμε με αποτελέσματα, αν έχουμε βάλει στόχο το ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές να είναι κόμμα εξουσίας και κυβέρνηση του τόπου».

 

Για Άννα Διαμαντοπούλου: «Μπορεί να κάνει αντιπολίτευση κάποιος, ο οποίος απείχε από το ΠΑΣΟΚ 5 χρόνια ή οι θέσεις του σε πολλές περιπτώσεις μοιάζουν με τις απόψεις του κ. Μητσοτάκη και της συντηρητικής παράταξης; Μπορεί να πείσει κάποιος με αυτά τα χαρακτηριστικά ότι μπορεί να κάνει μαχητική αντιπολίτευση που να οδηγεί το ΠΑΣΟΚ σε τόσο ραγδαία άνοδο;».

 

Για Χάρη Δούκα: «Ή μπορεί κάποιος να πείσει ότι το ΠΑΣΟΚ θα έχει 20 και πλέον μονάδες αύξηση, όταν πρέπει να είναι κάθε μέρα στην επαρχία, στα χωριά με τους αγρότες, τους εργάτες, επαγγελματικές οργανώσεις, φορείς, συλλογικότητες, αλλά την ίδια στιγμή που θα πρέπει να είναι σε όλη τη χώρα θα έχει και άλλες υψηλών απαιτήσεων υποχρεώσεις που δεν θα του επιτρέπουν να είναι στην επαρχία;».

 

Ο ίδιος, μάλιστα, επεσήμανε ότι ενώ έχει «φθαρεί» η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί μία παρακμιακή πορεία, το ΠΑΣΟΚ όχι μόνο δεν κατάφερε να «κεφαλαιοποιήσει» εκλογικά και πολιτικά την κατάσταση, αλλά έχασε και 100 χιλιάδες ψηφοφόρους, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα πως αυτό αποτελεί στοιχείο ανησυχίας και προβληματισμού.

 

«Για να κάνει το ΠΑΣΟΚ μαχητική κι αποτελεσματική αντιπολίτευση, για να πείσει τους πολίτες που ήταν μαζί μας μέχρι το 2010 και απομακρύνθηκαν, πικράθηκαν, έκαναν άλλες επιλογές, πήγαν σε επιλογές διαμαρτυρίας ή άκρων ή επιλέγουν σήμερα συνειδητά την αποχή, για να γίνει αυτό το ΠΑΣΟΚ, πρέπει με σαφήνεια να τοποθετηθεί στον πολιτικό και ιδεολογικό ‘χάρτη’ και να πει εν έτει 2024 με ποιους είναι, για ποιους είναι, ποιους εκπροσωπεί και σίγουρα με ποιους δεν είναι» ανέφερε ο υποψήφιος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κατρίνης.

 

 

 

 

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη