ΗΠΑ / Κυβερνήτης αντιτορπιλικού απολύθηκε επειδή στόχευε με τη διόπτρα ανάποδα


Ο κυβερνήτης ενός αντιτορπιλικού του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ που είναι μέρος των πλοίων συνοδείας του αεροπλανοφόρου USS TheodoreRoosevelt στη Μέση Ανατολή απαλλάχθηκε από τα καθήκοντά του περίπου τέσσερις μήνες αφότου εθεάθη σε μια φωτογραφία να στοχεύει με τουφέκι.. με τη διόπτρα τοποθετημένη ανάποδα.

 

Όπως μεταδίδει το AssosciatedPress, h εικόνα προκάλεσε στο Ναυτικό σημαντική γελοιοποίηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

 

Η εφημερίδα SanDiego Union-Tribune ανέφερε ότι ο CameronYaste, διοικητής του αντιτορπιλικού USS JohnMcCain, απομακρύνθηκε την Παρασκευή.

 

Το Πολεμικό Ναυτικό δήλωσε ότι ο Yaste απαλλάχθηκε από τα καθήκοντά του «λόγω απώλειας εμπιστοσύνης στην ικανότητά του να διοικεί το αντιτορπιλικό», το οποίο βρίσκεται αυτή τη στιγμή στον Κόλπο του Ομάν, χωρίς, ωστόσο, η δήλωση να αναφέρει λεπτομερώς τους λόγους για τους οποίους αντικαταστάθηκε ο κυβερνήτης.

 

Τον Απρίλιο, μια φωτογραφία που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Πολεμικού Ναυτικού έδειχνε τον Yaste σε στάση βολής να κρατάει το τουφέκι με ανάποδα το σκόπευτρο.

 

Οι πεζοναύτες σχολίασαν σκωπτικά αναρτώντας φωτογραφία με τη σωστή τοποθέτηση της διόπτρας.

 

Η ανάρτηση διαγράφηκε τελικά. «Σας ευχαριστούμε που επισημάνατε το σφάλμα μας στο σκοπευτικό του τυφεκίου στην προηγούμενη ανάρτηση», έγραψε αργότερα το Πολεμικό Ναυτικό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Η εικόνα έχει αφαιρεθεί μέχρι να ολοκληρωθεί η EMI (πρόσθετη στρατιωτική εκπαίδευση)».

 

 

 

 

 

 

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη