Αλέξανδρος Μάρκου / Εδώ Βαλκάνια


Μόλις 15 λεπτά διήρκησε η σημερινή Ολομέλεια της αλβανικής βουλής καθώς οι βουλευτές του αντιπολιτευόμενου Δημοκρατικού Κόμματος , μετά την ανακοίνωση της άρσης της ασυλίας ενός βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης   άρχισαν να διαμαρτυρηθούν με βίαιο τρόπο .

Στην αρχή πετούσαν αντικείμενα , μετά τραβούσαν τα μικρόφωνα και ύστερα πήραν τα έδρανά τους, τα έβγαλαν στο προαύλιο της Βουλής και τα πυρπόλησαν.

Χρειάστηκε μάλιστα η επέμβαση με πυροσβεστήρες για την κατάσβεση της φωτιάς.

Μέσα στο χάος και τις φλόγες έξω η συνεδρίαση έληξε ,  οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης προειδοποίησαν ότι παρόμοιες ενέργειες θα έχει κάθε μέρα , σε κάθε συνεδρίαση της Ολομέλειας.

«Έχουν περάσει 3 χρόνια από τότε που ο Έντι Ράμα μας άνοιξε πόλεμο. Επέλεξε να φυλακίσει τον αρχηγό της αντιπολίτευσης. Απειλεί με φυλάκιση τον αρχηγό του άλλου κόμματος της αντιπολίτευσης. Φυλάκισε τον Φρέντι Μπελέρι και τώρα τον βουλευτή Σαλιάνι .  Είμαστε αποφασισμένοι να μην σταματήσουμε. Χωρίς τεχνική κυβέρνηση δεν υπάρχει λύση», δήλωσε ένας από τους επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος.

Ο φυλακισμένος βουλευτής , Ερβίν Σαλιάνι , που είναι και  αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταδικάστηκε  την προηγούμενη βδομάδα από το εφετείο Τιράνων με ένα χρόνο φυλάκιση με την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμησης.

 





 


 


Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη