Μάριος Σαλμάς / Προς διαγραφή από την ΚΟ της ΝΔ με εισήγηση Μητσοτάκη


Στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ με στόχο τη διαγραφή του παραπέμπει τον βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας, Μάριο Σαλμά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Δεοντολογίας της Νέας Δημοκρατίας, Ιωάννη Τραγάκη, παραπέμπει στην επιτροπή με το ερώτημα της διαγραφής από μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, με βάση την περίπτωση β) του άρθρου 20 και το άρθρο 21 του Κανονισμού Λειτουργίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, τον βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας, Μάριο Σαλμά.

 

Αφορμή για την παραπομπή του κ. Σαλμά φαίνεται πως στάθηκαν δηλώσεις του σε τηλεοπτικές συνεντεύξεις του περί φωτογραφικών διαγωνισμών που αφορούσαν τα κυλικεία των υπουργείων Πολιτισμού και Υγείας, με επιθέσεις στον Κωστή Χατζηδάκη, τον Αδωνι Γεωργιάδη αλλά και τη Λινα Μενδώνη.

 

Ο Μάριος Σαλμάς ήταν και μεταξύ των 11 βουλευτών της ΝΔ, οι οποίοι πριν από λίγες ημέρες εξαπέλυσαν με ερώτησή τους «καρφιά» κατά της κυβέρνησης για την πολιτική της στο ζήτημα των κόκκινων δανείων, κάνοντας λόγο για «απροστάτευτη περιουσία» των δανειοληπτών, εγγυητών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

 

«Η μεταβίβαση των δανείων εκ μέρους των πιστωτικών ιδρυμάτων έλυσε το χρόνιο πρόβλημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων για τις τράπεζες. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, δάνεια ύψους 86,96 δις ευρώ βρίσκονται πλέον σε funds. Ωστόσο, το ίδιο δεν συνέβη με τους δανειολήπτες, οι οποίοι έχοντας απέναντι τους πλέον κερδοσκοπικές ιδιωτικές επιχειρήσεις με έδρα εκτός Ελλάδας και όχι τις εγχώριες τράπεζες βρίσκονται αντιμέτωποι με τον κίνδυνο του πλειστηριασμού της περιουσίας τους και κυρίως της κατοικίας τους που δείχνει να είναι η βασική προτεραιότητα των funds για την απόκτηση κερδών» τόνιζαν μεταξύ άλλων οι 11 βουλευτές της Ν στην ερώτηση τους.

 

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, η Επιτροπή Δεοντολογίας πρόκειται να συνεδριάσει τη Δευτέρα το μεσημέρι.

 

 

 

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη