Γερμανία / Ξεκινά ελέγχους σε όλα τα σύνορά της για την «παράνομη μετανάστευση» και τον «ισλαμιστικό εξτρεμισμό»


Προσωρινούς ελέγχους σε όλα τα χερσαία σύνορα της Γερμανίας πρόκειται να ανακοινώσει η υπουργός Εσωτερικών, Νάνσι Φέιζερ, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η παράνομη μετανάστευση και να προστατευτεί το κοινό από τον ισλαμιστικό εξτρεμισμό, δήλωσε κυβερνητική πηγή στο Reuters τη Δευτέρα.

 

Η Φέιζερ θα ενημερώσει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τα σχέδια, δήλωσε η πηγή.

 

Οι έλεγχοι θα αρχίσουν στις 16 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσουν αρχικά έξι μήνες, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων DPA, επικαλούμενο κυβερνητικές πηγές.

 

Η γερμανική κυβέρνηση διαβουλεύεται με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης CDU για τρόπους περιορισμού της μετανάστευσης, λόγω της ανησυχίας της κοινής γνώμης μετά τη φονική επίθεση με μαχαίρι από Σύρο αιτούντα άσυλο τον περασμένο μήνα στην πόλη Σόλινγκεν.

 

Την περασμένη εβδομάδα, το ακροδεξιό – αντιμεταναστευτικό AfD κέρδισε τις κρατικές εκλογές στη Θουριγγία και ήρθε δεύτερο στη Σαξονία.

 

Οι Σοσιαλδημοκράτες της Φέιζερ αντιμετωπίζουν σε δύο εβδομάδες εκλογές στο κρατίδιο του Βρανδεμβούργου, όπου το κόμμα κυβερνά σε συνασπισμό με τους Πράσινους και τους Χριστιανοδημοκράτες.

 

Η Γερμανία μοιράζεται χερσαία σύνορα μήκους άνω των 3.700 χιλιομέτρων με τη Δανία, τις Κάτω Χώρες, το Βέλγιο, το Λουξεμβούργο, τη Γαλλία, την Ελβετία, την Αυστρία, την Τσεχική Δημοκρατία και την Πολωνία.

 

Ο υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας Γκέρχαρντ Κάρνερ δήλωσε τη Δευτέρα στην εφημερίδα Bild ότι η χώρα του δεν θα δεχθεί μετανάστες που απορρίπτονται από τη Γερμανία στα σύνορα.

 

«Δεν υπάρχουν περιθώρια ελιγμών εκεί», είπε. «Είναι ο νόμος. Έχω δώσει εντολή στον επικεφαλής της ομοσπονδιακής αστυνομίας να μην επιτρέψει καμία επιστροφή», πρόσθεσε.

 

Η Γερμανία ανακοίνωσε πέρυσι αυστηρότερους ελέγχους στα χερσαία σύνορά της με την Πολωνία, την Τσεχική Δημοκρατία και την Ελβετία ως απάντηση στην απότομη αύξηση των αιτήσεων ασύλου που υποβάλλονται για πρώτη φορά.

 

 

 

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη