Φώτης Δομουχτσίδης / ΞΕΠΟΎΛΗΜΑ ΤΟΥ Αεροδρομίου του ΔΗΜΟΥ στο ΧΟΡΤΕΡΟ?


ΞΕΠΟΎΛΗΜΑ ΤΟΥ Αεροδρομίου του ΔΗΜΟΥ στο ΧΟΡΤΕΡΟ?

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΉΘΕΙΑ!

Ο Δήμος ΕΧΕΙ ΕΝΕΡΓΗ ΣΎΜΒΑΣΗ  με το Ταμείο Εθνικής Άμυνας (Τ.ΕΘ.Α.) για το Αεροδρόμιο Χορτερού !

Η Οικονομική Επίτροπος στις Σέρρες δεν επέτρεψε την πληρωμή των ενοικίων, απο τα χρήματα που είναι εκεί στα ταμεία του Δήμου Σιντικής.

Όλα τα χρήματα ήταν εκεί για τα ενοίκια και με την ΕΝΕΡΓΟ σύμβαση  το ΤΕΘΑ τα δικαιούται! Για να πάρει τα χρήματα του το ΤΕΘΑ προχώρησε σε κατάσχεση των χρημάτων που ήταν συγκεκριμένα για τα ενοίκια και καλά έκανε!  Από τον Δήμο δεν έγινε καμιά κίνηση κατά αυτής της συντηρητικής κατάσχεσης και την άφησε να εξελιχθεί !

Και γιατί να το έκανε????

Αφού ο ίδιος ο Δήμος έβγαλε ένταλμα πληρωμής των ενοικίων !  

Δεν το επέτρεψε η Επίτροπος .. για τους δικούς της λόγους !

- Σαφώς ο δήμος επιθυμεί το Αεροδρόμιο Χορτερού

 - Σαφώς η  ΣΎΜΒΑΣΗ ΜΕ ΤΟ ΤΕΘΑ είναι ΕΝΕΡΓΗ για το αεροδρόμιο!

 -Σαφώς ο δήμος επιθυμεί την δίκαια πληρωμή των ενοικίων στο ΤΕΘΑ!

- Σαφώς ο κ. Τάτσιος σαν Δήμαρχος πρέπει να βρει λύση να ξεπεράσει το εμπόδιο της Επιτρόπου στις Σέρρες που δημιουργεί τα προβλήματα !

- Σαφώς ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕΙ το Αεροδρόμιο !

Αυτή τη σύγχυση στους πολίτες για το τι ισχύει .. την δημιουργήσετε εσείς κ. Τάτσιο! Με δικαιολογίες και τοποθετήσεις που προσπαθούσατε να ρίξετε λάσπη και ευθύνες στην προηγούμενη δημοτική αρχή !

Δυστυχώς ΜΗ καταλαβαίνοντας τι πρέπει να κάνετε!

Τζάμπα οι τόσες επισκέψεις στα Υπουργεία , οι φωτογραφίες , αοριστολογίες !

Εσείς έχετε  ""Και το μαχαίρι ... και το καρπούζι""

Πρέπει να βρείτε λύση!

Είμαστε εδώ να βοηθήσουμε όπου χρειάζεται !

 

 

Νίκος Σκαρλάτος

Ο Δήμος εάν είχε συστήσει Φορέα Διαχείρισης του Αεροδρομίου δεν θα είχε προβλήματα νομίζω από την επίτροπο. Θα μπορούσε μάλιστα να προχωρήσει και στην αξιοποίηση του πεδίου προσγείωσης ελαφρών αεροσκαφών, (περί πεδίου πρόκειται και όχι αεροδρομίου) σε Δημοτικό Αεροδρόμιο με την κατασκευή χώρου στάθμευσης αεροσκαφών, πύργου ελέγχου και αίθουσας επιβατών εντάσσοντας το έργο αυτό σε κάποιο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα. Το Δημοτικό αεροδρόμιο της Σητείας, όπως και πολλά άλλα Δημοτικά αεροδρόμια έρχονται πρώτα σε ρυθμούς αύξησης της Επιβατικής Κίνησης. Πέρσι μάλιστα ευρισκόμενος στην Πάφο της Κύπρου διαπίστωσα ότι υπήρχε πτήση της Ryan air Εταιρεία Χαμηλού κόστους για το αεροδρόμιο Αγίου Νικολάου. Η απόσταση του αεροδρομίου αυτού από το αεροδρόμιο του Ηρακλείου είναι 65 χλμ σε αντίθεση με του Χορτερού που είναι 95 χλμ από της Θεσσαλονίκης σε ευθεία γραμμή και υπάρχει το κώλυμα των 5χλμ, για ανάπτυξη ανταγωνιστικής δραστηριότητας με την FRAPORT. Ακούστηκαν όμως προτάσεις από τους ειδικούς στην ημερίδα που έγινε στο Επιμελητήριο πριν από 6 χρόνια. Πέρασαν όμως άκαρπα δέκα και περισσότερα χρόνια κύριε Δομουχτσίδη από την ημερομηνία αδειοδότησης του πεδίου από τον τότε Υπουργό Μεταφορών τον κ. Ραγκούση. Είναι κρίμα, εξ αιτίας της αδιαφορίας, που δείξατε ότι αναγκάστηκε το ΤΕΘΑ να άρει την παραχώρηση, όπως ακούω και διαβάζω. Δυστυχώς και ο νέος Δήμαρχος δεν όρισε επιτροπή και δεν κάλεσε τα μέλη της επιτροπής, όπως κι εσείς, που ασχολήθηκε κάποτε μ' αυτό το έργο για να ενημερωθεί. Λυπάμαι, που ο Δήμος Σιντικής και ο Νομός Σερρών ευρύτερα δεν διαθέτουν καμία από τις 4 βασικές υποδομές, που φέρνουν την ανάπτυξη σε ένα τόπο (Αεροδρόμιο- Λιμάνι-Σύγχρονο δίκτυο συγκοινωνιών και επικοινωνιών. Ο Νομός Καβάλας διαθέτει δύο αεροδρόμια, τρία λιμάνια και δύο νομίζω μαρίνες. Κρίμα!!

 

 

 

 

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη