Αθλόραμα στίβου την Παρασκευή και το Σάββατο στις Σέρρες


Την ευκαιρία να γνωρίσουν όλα τα αγωνίσματα του κλασικού αθλητισμού θα έχουν μαθήτριες και μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευση των Σερρών, οι οποίοι θα συμμετέχουν στο «Αθλόραμα Στίβου», το οποίο θα λάβει χώρα στον πεζόδρομο της Πλατείας Κρονίου, στις Σέρρες.

 

Η πλατεία Κρονίου θα μετατραπεί σ’ ένα μεγάλο στάδιο και οι μαθήτριες και οι μαθητές θα αγωνιστούν στα εξής αγωνίσματα: ταχύτητα, εμπόδια, ρίψη, άλμα σε ύψος, άλμα σε μήκος, άλμα επί κοντώ κ.α.

 

Το «Αθλόραμα Στίβου» διοργανώνουν την Παρασκευή 27 και το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2024, ο Δήμος Σερρών, σε συνεργασία με τον Γυμναστικό Σύλλογο Σέρρες ΄93, το ΤΕΦΑΑ Σερρών, τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών και την εταιρεία Metron αυτοματισμοί. Το πρωί της Δευτέρας 23 Σεπτεμβρίου 2024, οι διοργανωτές παραχώρησαν συνέντευξη τύπου, προκειμένου να απευθύνουν κάλεσμα συμμετοχής. Στη συνέντευξη τύπου το παρών έδωσε και ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Παιδείας κ. Παναγιώτης Κεΐσογλου.

 

Προσκεκλημένος στην αθλητική διοργάνωση θα είναι ο Ολυμπιονίκης στο άλμα επί κοντώ Κώστας Φιλιππίδης.

 

«Το “Αθλόραμα Στίβου” είναι μια γιορτή του αθλητισμού μέσα από την οποία οι μαθήτριες και οι μαθητές θα γνωρίσουν τα αγωνίσματα του κλασικού αθλητισμού. Θα δοθεί η δυνατότητα στα παιδιά όλων των ηλικιών να δοκιμάσουν όλα τα αγωνίσματα και γιατί όχι να αναδειχθούν νέα ταλέντα. Ο Νομός Σερρών έχει παράδοση στον κλασικό αθλητισμό, καθώς αθλητές και αθλήτριες από τους τοπικούς αθλητικούς συλλόγους διακρίνονται σε Πανελλήνια πρωταθλήματα», τόνισε η Δήμαρχος Σερρών κ. Βαρβάρα Μητλιάγκα, η οποία εξήρε τη διοργάνωση λέγοντας ότι «σε μια εποχή που τα παιδιά είναι εθισμένα στο διαδίκτυο, το “Αθλόραμα Στίβου” προωθεί τον αθλητισμόκαι αποτελεί μια υγιή δραστηριότητα για την ψυχή και το σώμα».

 

«Το ΤΕΦΑΑ Σερρών στηρίζει την εν λόγω διοργάνωση με όλα του τα μέσα, με την εξειδίκευση των φοιτητριών και φοιτητών που είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο. Θέλουμε να γίνει θεσμός το “Αθλόραμα Στίβου” και να έρθουν όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά κοντά στον αθλητισμό» ανέφερε η κ. Φωτεινή Αραμπατζή Αντιπρόεδρος του ΤΕΦΑΑ Σερρών.

 

Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών κ. Δημήτρης Σωτηριάδης, χαρακτήρισε το εν λόγω αθλητικό γεγονός μεγάλο, λέγοντας ότι θα συμμετέχουν περισσότεροι από 200 μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. «Ο αθλητισμός είναι το αντίδοτο στη βία και την παραβατικότητα των μαθητριών και μαθητών» σημείωσε ο κ. Σωτηριάδης.

 

«Ο Γυμναστικός Σύλλογος Σέρρες ΄93 συμμετέχει στο “Αθλόραμα Στίβου” με τους διακεκριμένους προπονητές, τις αθλήτριες και τους αθλητές του. Θα υποδεχθούμε τους μαθητές στον πεζόδρομο της πλατείας Κρονίου, προκειμένου να γνωρίσουν τα αγωνίσματα του κλασικού αθλητισμού. Καλούμε τους γονείς να παρακινήσουν τα παιδιά τους να συμμετάσχουν ενεργά στη δράση και να συνεχίσουν να αθλούνται στο Δημοτικό Στάδιο» ανέφερε από την πλευρά της, η κ. Φωτεινή Κούτκου, Γενική Γραμματέας του Γυμναστικού Συλλόγου Σέρρες ΄93.

 

Τέλος, η Συνδιευθύνουσα σύμβουλος της Metron αυτοματισμοί κ. Άννα Σάνδρου, επισήμανε ότι η τοπική επιχείρηση ενισχύει τη συγκεκριμένη δράση, η οποία βοηθάει την πόλη των Σερρών και την Περιφερειακή Ενότητα και συμπλήρωσε τα εξής: «Ως επιχείρηση χαιρόμαστε πάρα πολύ για τη συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και ευχόμαστε το “Αθλόραμα Στίβου” να καθιερωθεί και διεξάγεται κάθε χρόνο».

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη