Φωτιά στην Κορινθία / Οργή από τους συγγενείς των θυμάτων – Νέες εκκενώσεις οικισμών


Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στην περιοχή του Ξυλοκάστρου. Το 112 έχει στείλει απανωτά μηνύματα στους πολίτες να απομακρυνθούν από τις εστίες τους, καθώς οι συνεχείς αναζωπυρώσεις απειλούν οικισμούς.

 

Την ίδια ώρα, την ολιγωρία του κρατικού μηχανισμού κατήγγειλε η αδερφή ενός από τους δύο εθελοντές (35 και 40 ετών) που έχασαν τη ζωή τους στην Κορινθία, προσπαθώντας να βοηθήσουν τους συγχωριανούς τους να σβήσουν τη φωτιά που μαινόταν.

 

Η ίδια, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, τόνισε πως «δεν υπήρχε καμία οργάνωση και κανείς δεν τους έψαχνε».

 

«Τους περικύκλωσε η φωτιά. Το πυροσβεστικό έφυγε και τους είπαν να απομακρυνθούν, αλλά αποφάσισαν να μείνουν», σημείωσε επίσης η αδελφή του θύματος προσθέτοντας ότι ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η ταυτοποίηση των σορών.

 

Η ίδια άλλωστε δήλωσε σχετικά με τους εθελοντές στις φωτιές, πως «δεν υπάρχει υποδομή για να το κάνεις αυτό. Πας σαν το σκυλί στ’ αμπέλι. Αυτή είναι η Ελλάδα το 2024».

 

Διαβάστε επίσης: Φωτιά στην Κορινθία / Οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης

 

«Θέλω να σας πω ότι δεν υπάρχει καμία υποδομή και καμία οργάνωση. Ναι, ο στρατός ήρθε, ναι η πυροσβεστική ήρθε ναι ήρθαν και κάποια ελικόπτερα… και καθόντουσαν στον δρόμο. Η φωτιά δεν ήταν στην παλιά Εθνική Οδό. Να κινητοποιηθεί κάτι, η ΕΜΑΚ, δεν ξέρω τι… δεν είχαν χαθεί δύο ζώα, είχαν χαθεί δύο άνθρωποι. Του άλλου παιδιού η γυναίκα θα γεννήσει σε 20 μέρες… Στα παιδιά μας τι κόσμο θα παραδώσουμε; Τι ακριβώς ψηφίζουμε;», πρόσθεσε.

 

«Από τις τις 9:30 ήταν αγνοούμενοι και εγώ πάλευα από τις 10 το βράδυ και ανταπόκριση είχα από έναν γνωστό μου αστυνομικό, κάποιον άνθρωπο της ασφάλειας και τον διοικητή. Αυτοί βοήθησαν και ήρθε η ΟΠΚΕ στις 5 τα ξημερώματα. Μέχρι τότε δεν είχαν έρθει καν οι αρχές, ο ένας ήταν το μπαλάκι του άλλου» κατέληξε.

 

Υπενθυμίζεται πως οι δύο άνδρες προσπάθησαν να πλησιάσουν με τα μηχανάκια τους από το χωριό Ελληνικό, την περιοχή που ήταν το μαντρί του φίλου τους, προκειμένου να βοηθήσουν. Εκεί, όμως, φαίνεται ότι τους περικύκλωσε η φωτιά, με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο, καθώς οι σοροί τους εντοπίστηκαν απανθρακωμένοι από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ τα ξημερώματα σήμερα, έξω από το χωριό Άνω Πιτσά κοντά στο Ελληνικό.

Κορινθία: Μαίνεται η φωτιά – Νέες εκκενώσεις

 

Μετά από ολονύχτια μάχη με τις φλόγες, νέος συναγερμός σήμανε στην περιοχή του Ξυλόκαστρου, καθώς ακολούθησε νέο μπαράζ μηνυμάτων 112.  Στις 15:27 μήνυμα του 112 ενημερώνει τους κατοίκους των περιοχών Λαγκαδαίικα, Σπαρτιναίικα, Πελλήνη και Άνω Καλλιθέα να απομακρυνθούν προς Σοφιανά – Ρέθι.

 

«Ενεργοποίηση. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε στην περιοχή Λαγκαδαίικα, Σπαρτιναίικα, Πελλήνη, Άνω Καλλιθέα απομακρυνθείτε προς Σοφιανά – Ρέθι», αναφέρεται στο μήνυμα του 112.

 

Περίπου στις 13:30 το μεσημέρι, εστάλη νέο μήνυμα, καλώντας τους κατοίκους που βρίσκονται στην περιοχή Χελυδόρεο και Ζάχολη να απομακρυνθούν μέσω της Επαρχιακής Οδού Καρυάς – Τρικάλων.

 

Στις 11:30 νέο μήνυμα του 112 εστάλη στους κατοίκους του χωριού «Πύργος» να απομακρυνθούν προς τη «Λυγιά» εξαιτίας της φωτιάς.

 

 

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη