Νοσοκομείο Μεταξά / Το πόρισμα για το «πάρτι» διαφθοράς από τον πρώην διοικητή – Καλείται να επιστρέψει μισό εκατομμύριο


Να επιστρέψουν περίπου 500.000 ευρώ (473.201.22 ευρώ) καλούνται ο πρώην Διοικητής του νοσοκομείου Μεταξά καθώς και τα μέλη του ΔΣ, σύμφωνα με το οριστικό πόρισμα της Γενικής Διεύθυνσης Δημοσιονομικών Ελέγχων του υπουργείου Οικονομικών.

 

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του Ethnos.gr, ο πρώην διοικητής του νοσοκομείου Χαράλαμπος Τουμπέκης καθώς και μέλη του ΔΣ, κατηγορούνταν για οικονομικές ατασθαλίες την περίοδο της πανδημίας.

 

Η ανώτατη επιτροπή της Γενικής Διεύθυνσης Δημοσιονομικών Ελέγχων συνεδρίασε πριν λίγες ημέρες ώστε να καταλήξει οριστικά στον καταλογισμό των χρημάτων, κάτι που σημαίνει πως θα πρέπει να επιστρέψουν περίπου 500.000 ευρώ (473.201.22 ευρώ), σύμφωνα με το ρεπορτάζ.

 

Υπενθυμίζεται ότι το ίδιο μέσο τον Αύγουστο του 2023 είχε αποκαλύψει πόρισμα της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας που είχε πραγματοποιήσει ελέγχους στο νοσοκομείο και είχε διαπιστώσει βαριές οικονομικές ατασθαλίες από τον Διοικητή αλλά και μέλη του ΔΣ. Αποκάλυψη που οδήγησε τελικώς τον τέως υπουργό Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να αποπέμψει τον τότε Διοικητή.

 

Τα ευρήματα σχετίζονταν με συμβάσεις, αγορές αλλά και προμήθειες (τεστ PCR) που είχαν γίνει εν μέσω κορονοϊού με απ’ ευθείας αναθέσεις και αγορές χωρίς εγκρίσεις, ενώ σε πολλές διαδικασίες δεν τηρήθηκε ούτε τυπικά ο νόμος για την αγορά υλικών αξίας εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

 

 

 

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη