Ιράν / Η Τεχεράνη παρουσίασε νέο μη επανδρωμένο αεροσκάφος και πύραυλο – Το Ισραήλ «αποτρέπεται από την ισχύ μας»


Το Ιράν παρουσίασε έναν νέο βαλλιστικό πύραυλο και ένα αναβαθμισμένο επιθετικό μη-επανδρωμένο αεροσκάφος μονής κατεύθυνσης σε στρατιωτική παρέλαση το Σάββατο, ανέφεραν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, εν μέσω των αυξανόμενων περιφερειακών εντάσεων.

 

Ο νέος Ιρανός πρόεδρος Μασούντ Πεζεσκιάν παρακολούθησε την ετήσια παρέλαση στην Τεχεράνη, για τον εορτασμό του πολέμου του 1980-88 με το Ιράκ του Σαντάμ Χουσεΐν, και παρακολούθησε, μαζί με τον διοικητή της Αεροδιαστημικής Δύναμης του Σώματος Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης, Αμίρ Αλί Χατζιζαντέχ, την επίδειξη του νέου ιρανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους Shahed 136-B.

 

Το μη επανδρωμένο αεροσκάφος Shahed-136B είναι μια αναβαθμισμένη έκδοση του Shahed-136, με νέα χαρακτηριστικά και επιχειρησιακή εμβέλεια άνω των 4.000 χιλιομέτρων, όπως τονίστηκε χαρακτηριστικά.

 

 «Σήμερα, οι αμυντικές και αποτρεπτικές μας δυνατότητες έχουν αυξηθεί τόσο πολύ που κανένας δαίμονας δεν σκέφτεται καν οποιαδήποτε επιθετικότητα προς το αγαπημένο μας Ιράν», είπε.

 

«Με την ενότητα και τη συνοχή μεταξύ των ισλαμικών χωρών μπορούμε να βάλουμε στη θέση του τον αιμοδιψή, γενοκτόνο σφετεριστή Ισραήλ, ο οποίος δεν δείχνει κανένα έλεος σε κανέναν, γυναίκες ή παιδιά, ηλικιωμένους ή νέους», πρόσθεσε.

 

Το Ισραήλ «αποτρέπεται από την ισχύ μας», δήλωσε επίσης.

 

Το Ιράν κατηγορείται από τις δυτικές κυβερνήσεις ότι προμηθεύει τόσο μη επανδρωμένα αεροσκάφη όσο και πυραύλους στη Ρωσία για χρήση στον πόλεμό της με την Ουκρανία, μια κατηγορία που έχει επανειλημμένα αρνηθεί.

 

Ο πύραυλος στερεού καυσίμου σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από τον αεροδιαστημικό βραχίονα των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν και έχει επιχειρησιακό βεληνεκές 1.000 χιλιομέτρων (πάνω από 600 μίλια), ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

 

 

 

 

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη