ΠΟΕΔΗΝ: Σοβαρές ελλείψεις προσωπικού στο Νοσοκομείο Σερρών-Ποια άλλα προβλήματα καταγράφει η έρευνα


Τα σοβαρά προβλήματα και οι ελλείψεις που ταλανίζουν τις δομές υγείας και στο νομό Σερρών, κατέγραψε μεγάλη έρευνα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).

 

Η έρευνα διενεργήθηκε σε 29 νοσοκομεία και 14 κέντρα υγείας της Βόρειας Ελλάδας και κατέγραψε προβλήματα τόσο στις κτηριακές υποδομές, όσο και στην έλλειψη προσωπικού.

 

Σύμφωνα με την έρευνα της ΠΟΕΔΗΝ, στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών καταγράφηκαν σοβαρές ελλείψεις προσωπικού και παρατηρείται «ανακύκλωση» του ίδιου προσωπικού με τις προκηρύξεις, οπότε δεν υπάρχει καμία αύξηση προσωπικού.

 

Επίσης, υπάρχει μία ΜΕΘ με 10 κρεβάτια, η οποία είναι πλήρως στελεχωμένη.

 

Το έντονο πρόβλημα ελλείψεων εντοπίζεται στους Παθολόγους, καθώς παραιτήθηκαν πέντε Παθολόγοι λόγω μετακινήσεων σε άλλα Νοσοκομεία.

 

Επίσης, στην ίδια έρευνα σημειώνεται πως το Νοσοκομείο στερείται Μαγνητικού Τομογράφου και τα περιστατικά διακομίζονται σε ιδιώτες, οι χειρουργικές αίθουσες λειτουργούν κανονικά, ενώ προβλήματα δεν υπάρχουν με τα ιατρικά μηχανήματα, αλλά ούτε και κτηριακά.

 

Όσον αφορά στα Κέντρα Υγείας του νομού Σερρών, η έρευνα της ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει πως στο Κέντρο Υγείας Νέας Ζίχνης δεν λειτουργεί το ακτινολογικό και υπάρχει πρόβλημα, ενώ ελλείψεις υπάρχουν σε όλα τα Κέντρα Υγείας που αφορούν στο ιατρικό προσωπικό.

 

Θα ξεκινήσει τώρα η ανακαίνιση σε όλα τα Κέντρα Υγείας. Μεγάλο πρόβλημα κτηριακό παρουσιάζουν τα αγροτικά περιφερειακά ιατρεία, τα οποία είναι τόσο παλιά κτήρια που πέφτουν σοβάδες και έχουν σπασμένα τζάμια.

 

 

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη