H ΚριΚρι γιορτάζει70 Χρόνια Παράδοσης και Καινοτομίας & 20 Χρόνια στο Χρηματιστήριο Αθηνών


Η ΚριΚρι, μία από τις κορυφαίες ελληνικές γαλακτοβιομηχανίες, φέτος γιορτάζει δύο σημαντικά ορόσημα: τα 70 χρόνια από την ίδρυσή της και τα 20 χρόνια από την εισαγωγή των μετοχών της στο Χρηματιστήριο Αθηνών.Η είσοδος της εταιρείας σε αυτό σηματοδότησε ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της, ενισχύοντας τη θέση της ως μια από τις πιο δυναμικές επιχειρήσεις της χώρας.

Στο πλαίσιο αυτό, ηΚριΚρι, πραγματοποίησετην Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2024 την καθιερωμένη ετήσια παρουσίασή τηςστα μέλη της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών, η οποία περιλάμβανε ένα ολοκληρωμένο πορτρέτο της οικονομικής της κατάστασης και των στρατηγικών της.Συγκεκριμένα,η διοίκησητης εταιρείας πραγματοποίησε αναλυτική ενημέρωση για τα οικονομικά αποτελέσματα του Α’ εξαμήνου 2024, τις εκτιμήσεις για το δεύτερο εξάμηνο της χρήσης, την ανάπτυξη των προϊόντων και των αγορών της και τις προοπτικές για το μέλλον.

Επιπλέον, έγινε απολογισμός των 20 χρόνων παρουσίας της στοΧρηματιστήριο Αθηνών,με αναφορές σε συγκεκριμένα επιτεύγματα αυτών των χρόνων, ενώ οι θεσμικοί επενδυτές είχαν την ευκαιρία να διατυπώσουν τις ερωτήσεις τους και να συζητήσουν με τη διοίκηση για τις προοπτικές της εταιρείας.

Μετά την παρουσίαση, η εταιρεία είχε την τιμή να χτυπήσει το καμπανάκι της έναρξηςτης συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου, μια συμβολική κίνησηπου πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του εορτασμού της 20ης επετείου από την έναρξη διαπραγμάτευσης των μετοχών της ΚριΚρι στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Ο κ. Γιάννος Κοντόπουλος,Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών, δήλωσε σχετικά: «Η ΚριΚρι αποτελεί σήμερα μία δυναμική και συνεχώς αναπτυσσόμενη εταιρεία, έχοντας παράλληλα πετύχει σημαντική ανάπτυξη τόσο στην ευρωπαϊκή όσο και στη διεθνή αγορά. Σήμερα, η μετοχή διαπραγματεύεται στην Κύρια Αγορά μας με κεφαλαιοποίηση 430 εκ. ευρώ κα αποτελεί πλέον τη μεγαλύτερη σε όρους χρηματιστηριακής αξίας εισηγμένη εταιρεία του κλάδουτων τροφίμων. Εμείς από την πλευρά μας στο Χρηματιστήριο Αθηνών θα παραμείνουμε αρωγοί στην αναπτυξιακή πορεία και προβολή της ΚριΚρι, αλλά και κάθε εισηγμένης εταιρείας, υποστηρίζοντας κάθε ουσιαστική προσπάθεια που συντελείται. Για μία ακόμη φορά, λοιπόν, ευχόμαστε αδιάλειπτη συνέχεια στα σχέδια και στην αναπτυξιακή πορεία της ΚριΚρι».

Η παρουσίαση έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της εταιρίας, www.krikri.gr, απ' όπου το επενδυτικό κοινό μπορεί να λάβει λεπτομερή ενημέρωση.

 

ΚριΚρι

 

Η εταιρεία ΚριΚρι είναι μια κερδοφόρα εξαγωγική γαλακτοβιομηχανία που κατέχει σαν μάρκα τη δεύτερη θέση σε όγκο στην ελληνική αγορά γιαουρτιού και παγωτού. Με ιστορία από το 1954, η ΚριΚρι παραμένει πιστή στο όραμά της από γενιά σε γενιά: να παράγει γιαούρτια, γάλα και παγωτά και να προσφέρει στην Ελλάδα, στην Ευρώπη, τα Βαλκάνια και τη Μέση Ανατολή απολαυστικές αυθεντικές γεύσεις που χαίρουν της προτίμησης των καταναλωτών. Οι αγνές και ποιοτικές πρώτες ύλες σε συνδυασμό με το μεράκι αλλά και την τεχνογνωσία της 100% Ελληνικής Γαλακτοβιομηχανίας με έδρα τις Σέρρες καθιστούν την εταιρεία ως έναν από τους πιο καθιερωμένους παίκτες του κλάδου.

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη